Фен на Ливърпул с писмо до Коу: Твоята тъга е шамар в лицето на всички привърженици


Фен на Ливърпул с писмо до Коу: Твоята тъга е шамар в лицето на всички привърженици
Снимка: Gulliver/GettyImages

8020 0

Лятото за всички фенове на Ливърпул бе много тежко. Те видяха, как любимият им Филипе Коутиньо играч първо подписа нов договор с клуба (през януари), а няколко месеца по-късно подаде молба за трансфер, тъй като искаше да премине в Барселона.

От "Анфийлд" обявиха, че няма да се разделят с нито един свой ключов играч и спазиха думата си. Барселона предложи няколко оферти с различни видове бонуси, но босовете на "червените" запазиха позиции и бразилецът остана част от клуба. Той дори бе картотекиран и за Шампионска лига.

Феновете обаче няма лесно да забравят постъпката на Коу, а един от привържениците на тима реши да изрази гнева си в отворено писмо до звездата на Ливърпул:

"Скъпи Филипе,

пиша ти, след като чух за "огромната мъка", която преживяваш.

Не обичам, когато някой човек страда и това ме разтревожи. Съжалявам, че в момента се чувстваш толкова зле и имаш тежък момент в живота си. Колко ли е ужасно да си "принуден" да играеш за Ливърпул против волята ти. Ти си футболист, дарен от Бога с възможността да играеш футбол професионално и да си суперзвезда.

За това, нека "изчистим" неразбирателствата и да разберем защо точно си тъжен. Ако искаш, може да помислиш над това, което имам да кажа.

Милиони по целия свят могат само да си мечтаят да играят за велик клуб като Ливърпул. Да играят за един от най-успешните отбори в света на футбола. Да играеш на "Анфийлд" е привилегия, а не грешка. 

Милиони по целия свят могат само да си мечтаят да изкарват сумата, която ти печелиш. В същото време има хора, които са притеснени от факта, че няма да могат да нахранят децата си със заплатата, която имат.

Милиони фенове на Ливърпул, които са изпълнени с такава страст към отбора, си умират да видят отново онази страст между звездата на тима и мениджъра. Милиони фенове - мъже, жени, деца - те боготворяха за това, че играеш за любимия им отбор. До сега, когато ти, с тъгата си, натъжи тях.

Тези хора, точно те плащат твоята огромна заплата с билетите за мачовете, телевизионните права. Твоята тъга е шамар в лицето на всеки един от тях. Дори по-лошо - ти излъга, че имаш травма в гърба, което допълнително загуби уважението им към теб.

В момента повечето от тези фенове не те искат в отбора. А тези, които все още настояват да останеш, като мен, искат да си в тима, за да докажем пред света, че Ливърпул не може да бъде ограбван. 

Имало едно време един млад Филипе Коутиньо, който бе един от милионите, които мечтаят да играят голям футбол, ритайки топката в кварталите на Рио. Ти си един от малкото късметлии, които успяват да изпълнят мечтата си. Не само да играят футбол, но да играят и за родината си. До някъде заслугата е и на Ливърпул. След като не се представи добре в Серия А ти пристигна в Ливърпул, където разви още повече уменията, които имаш. 

И как се отблагодаряваш на този клуб? С неуважението ти към феновете!

Може един ден да отидеш в Барселона. Но това ще стане, когато НИЕ позволим. Не съжаляваме, че на теб това не ти харесва. Искаме просто един ден да се замислиш и да оцениш това, което си имал. За сега ще трябва да се примириш, че си нашия №10 в един то най-талантливите и обещаващи отбори на Ливърпул в последните 30 години.

Засрами се.

С уважение, един от феновете, които ти не уважаваш"

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички