Ето кои са играч и треньор на месец януари във Висшата лига


Ето кои са играч и треньор на месец януари във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4586 0

Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро и треньорът на Ливърпул Юрген Клоп грабнаха наградите за най-добрър играч и мениджър на месец януари в Английската Висша лига. Аржентинецът печели отличието за футболист на месеца в Англия за 7-ми път в своята кариера, с което излиза еднолично на първо място в тази класация.

Юрген Клоп от своя страна също постави рекорд, след като спечели 5 от 6-те награди за мениджър на месеца през този сезон. Единственият друг наставник, който спечели подобно отличие бе Франк Лампард през октомври месец. 31-годишният Агуеро игра в 3 от 4-те срещи на Манчестър Сити през изминалия месец. Той бе на пейката в двубоя срещу Евертън в първия ден от новата година, но след това игра в срещите с Астън Вила, Кристъл Палас и Шефилд Юнайтед, като се разписа във всяка една от тях. Клоп от своя страна продължава да чупи рекорд след рекорд, като неговият Ливърпул бе перфектен през януари. Мърсисайдци записаха 5 победи в шампионата през месеца, надделявайки над Шефилд Юнайтед, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Уулвърхемптън и Уест Хям.

През този и другия уикенд в Англия предстои зимна пауза, като 26-тия кръг от шампионата ще се играе в рамките на следващите 2 седмици. А ето как някои от звездите в Англия прекарват времето между мачовете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички