Един точен удар и доза късмет бяха достатъчни на Ливърпул, за да продължи перфектната си серия


Един точен удар и доза късмет бяха достатъчни на Ливърпул, за да продължи перфектната си серия
Снимка: Getty Images/Guliver

2506 0

Отборът на Ливърпул постигна много трудна победа на "Брамъл Лейн" при гостуването си на Шефилд Юнайтед. Мърсисайдци спечелиха с минималното 1:0 в мач от седмия кръг на английската Висша лига.

Победата днес бе 7-ма от 7 мача за Ливърпул и по този начин те остават на върха с 21 точки. Това е и 16-а поредна победа за тима на Юрген Клоп в Премиършип. По-късно днес шампионът Манчестър Сити ще може да върне разликата на пет точки при гостуването си на Евертън. Шефилд пък е 10-и с 8 пункта.

През първата част изненадващо домакините бяха по-добрият тим на терена, но до попадение не се стигна. Мърсисайдци пък не демонстрираха играта, която феновете им познават и след 45' игра не отправиха нито един точен удар. 

През втората част Ливърпул наложи натиск, който не даваше особен резултат преди да се стигне до 70', когато резултатът бе открит. Появилият се като резерва Дивок Ориги центрира от ляво, но топката бе избита с глава от защитник в червено-бяло. Тя обаче попадна на крака на Джорджиньо Вайналдум, който я намери от воле. Ударът бе по земя, като попадна точно в ръцете на Дийн Хендерсън, който обаче я изпусна и тя влезе в мрежата му. Това бе и първият точен удар на "червените" в срещата, като последваха още няколко такива, но без резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички