Дузпи спасиха сезона във Висшата лига за Манчестър Юнайтед


Дузпи спасиха сезона във Висшата лига за Манчестър Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

1274 0

Две дузпи за Манчестър Юнайтед, както и неправилно отменен гол и куп пропуски на Уест Хям, позволиха на "червените дяволи" да не сгрешат за втори пореден кръг в битката си за място в топ 4. Изцеденият физически тим на Оле Гунар Солскяер се добра до 2:1 на "Олд Трафорд" над "чуковете" в мач, който можеше спокойно да загубят. Двете отсъдени дузпи обаче, реализирани от Пол Погба, помогнаха на английския гранд да спечели у дома.

Лондончани влязоха по-добре в мача и атакуваха по-опасно в началото. В десетата минута гостите дори стигнаха до гол, след като Ернандес свали с глава центриране на Масуаку към Андересон, който стреля покрай Де Хеа. Попадението погрешно бе отменено заради засада, каквато повторенията показаха, че няма, тъй като Далот покриваше бразилеца.

В 17-ата минута домакините получиха дузпа. Марсиал потърси Мата на границата на наказателното поле, а Снодграс се хвърли на шпагат. Испанецът падна, а Греъм Скот посочи малко пресилено бялата точка. Пол Погба изпълни точно дузпата, давайки аванс на Юнайтед.

Към края на полувремето гостите отново опитаха да натиснат. Андерсон направи един добър пробив по десния фланг, след което опита нещо средно между центриане и удар, но Де Хеа се намеси.

В 49-ата минута Де Хеа хвърли лошо към Погба, който също не успя да запази владението. Райс изостри атаката, след което Лансини центрира много добре към далечната греда, където Андерсон бе оставен сам. Бразилецът стреля в близкия ъгъл, Де Хеа се намеси, но не успя да спре топката, която влезе във вратата му.

След това "чуковете" още повече са активизираха в търсене на пълния обрат.

Оле Гунар Солскяер реагира с включването на Рашфорд, който замени Мата. Именно младият нападател излезе на стрелкова позиция в 59-ата минута, но Фабиански се намеси добре.

Така дойде 79-ата минута, когато Марсиал изскочи зад отбраната на Уест Хам. Фредерикс опита да го спре с отчаян шпагат, но фаулира нападателя. Този път дузпата бе безспорна, а Погба отново бе точен от бялата точка.

До края домакините успяха да държат контрола в свои ръце и спечелиха важни три точки в битката за топ 4. В класирането "червените дяволи" са 5-и с 2 точки по-малко от Челси и 3 по-малко от Тотнъм. Арсенал с мач по-малко е само на пункт зад Пол Погба и компания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички