Давид Луис: Напуснах Челси, за да позволя на Лампард да си върши работата


Давид Луис: Напуснах Челси, за да позволя на Лампард да си върши работата

8441 0

Новото попълнение на Арсенал Давид Луис обясни защо е взел решение да замени Челси и да предприеме трансфер в посока Северен Лондон. Бразилецът подчерта, че е искал да продължи своето развитие в спортен план, а същевременно неговите виждания са се разминавали с идеите на новия наставник на "сините" Франк Лампард.

"Аз съм футболист с амбиции и затова реших да предприема този ход. Можеш да избера да остана в зоната си на комфорт, да си получавам парите и да бъда спокоен. Но аз обичам новите предизвикателства и новите неща в живота си. Това ми дава кислород и мотивация", започна Луис.

"Поради тази причина се наслаждавам на този етап от живота си. Един ден ще трябва да приключа с футбола и той ще ми липсва много. Затова сега трябва да се опитвам да правя различни неща и да подобрявам играта си всеки ден", добави още той.

"Всеки знае колко щастлив бях в Челси колко много трофеи спечелих тук. Затова имах много откровен разговор с Лампард, който ома различни идеи за тази година. Най-доброто решение бе да проява уважение към клуба и да опитам нещо ново, давайки същевременно възможност на Лампард да върши своята работа", завърши бившият играч на Челси.

Междувременно Унай Емери говори преди голямото дерби с Ливърпул във Висшата лига. Наставникът на Арсенал заяви, че отборът му се изправя срещу "отбор, който не искат да срещат повече" (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Радослав Цонев - един чист неизказан талант, лъв и бомбаджия в Италия

  В последните 4 години полузащитникът Радослав Цонев кръстосва италианските терени и, тъй като игра...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама