Давид Луис: Напуснах Челси, за да позволя на Лампард да си върши работата

Новото попълнение на Арсенал Давид Луис обясни защо е взел решение да замени Челси и да предприеме трансфер в посока Северен Лондон. Бразилецът подчерта, че е искал да продължи своето развитие в спортен план, а същевременно неговите виждания са се разминавали с идеите на новия наставник на "сините" Франк Лампард.

"Аз съм футболист с амбиции и затова реших да предприема този ход. Можеш да избера да остана в зоната си на комфорт, да си получавам парите и да бъда спокоен. Но аз обичам новите предизвикателства и новите неща в живота си. Това ми дава кислород и мотивация", започна Луис.

Нов "артилерист" изведе Арсенал до труден успех във Висшата лига (ВИДЕО)

Лондонският гранд Арсенал постигна втора поредна победа от началото на новия сезон на Острова. "Артилеристите" надиграха състава на Бърнли с резу...

"Поради тази причина се наслаждавам на този етап от живота си. Един ден ще трябва да приключа с футбола и той ще ми липсва много. Затова сега трябва да се опитвам да правя различни неща и да подобрявам играта си всеки ден", добави още той.

"Всеки знае колко щастлив бях в Челси колко много трофеи спечелих тук. Затова имах много откровен разговор с Лампард, който ома различни идеи за тази година. Най-доброто решение бе да проява уважение към клуба и да опитам нещо ново, давайки същевременно възможност на Лампард да върши своята работа", завърши бившият играч на Челси.

Междувременно Унай Емери говори преди голямото дерби с Ливърпул във Висшата лига. Наставникът на Арсенал заяви, че отборът му се изправя срещу "отбор, който не искат да срещат повече" (повече по темата четете тук).

 

Още по темата

Please select answer!