Нов "артилерист" изведе Арсенал до труден успех във Висшата лига (ВИДЕО)


Нов "артилерист" изведе Арсенал до труден успех във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2323 0

Лондонският гранд Арсенал постигна втора поредна победа от началото на новия сезон на Острова. "Артилеристите" надиграха състава на Бърнли с резултат 2:1 на своя "Емиратс" в мач от втория кръг на Висшата лига, а важна роля за победата изигра новото попълнение Дани Себайос, който записа две асистенции в мача.

Двубоят започна отлично за "топчиите", които стигнаха до гол още в 13-ата минута. Автор на попадението бе Александър Лаказет, а асистенция записа именно Себайос, който е преотстъпен под наем от тима на Реал Мадрид. В самия край на първата част обаче гостите стигнаха до изравнително попадение, благодарение на Ашли Барнс.

През втората част Арсенал отново се впусна в атака, където основни действащи лица бяха Лаказет, Пиер-Емерик Аубамеянг и Никола Пепе, който бе включен в игра от мениджъра Емери на почивката. Аубамеянг се превърна в реализатор на второто попадение след подаване отново на Себайос. В края на мача Дани Себайос бе заменен от Лукас Торейра, за да обере овациите на публиката. Давид Луис изигра пълни 90 минути в центъра на отбраната на "червените".

Така Арсенал временно оглави класирането във Висшата лига с пълен актив от шест точки, докато Бърнли допусна първа загуба за сезона, след като в първия кръг надви Саутхемптън. Двубоят бе първи в програмата от втория кръг, а по-късно днес предстоят още шест мача, сред които и Саутхмептън - Ливърпул и Манчестър Сити - Тотнъм (следете НА ЖИВО в SportLive.bg).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички