Да откажеш "горещо" предложение за работа от желание за мъст срещу Юнайтед


Да откажеш "горещо" предложение за работа от желание за мъст срещу Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2159 0

Един от легендарните мениджъри на 21-и век Луис Ван Гаал е приел изключително тежко раздялата си с Манчестър Юнайтед. До ден днешен той е искал да си отмъсти на "червените дяволи", а в опита си да дразни английския гранд е отказал предложение да води националния отбор на Белгия.

Както е известно, Еден Азар, Ромелу Лукаку, Кевин Де Бройне и компания са един от най-горещите отбори в света, като се очаква точно това поколение на Белгия да направи невероятни неща на международната сцена. И Ван Гаал е имал възможността да повече "червените дяволи" към световна слава, но е отказал... за да прибира пари от Манчестър Юнайтед.

"Щеше да бъде чудесно, ако бях приел поста национален селекционер на Белгия. Но аз бях толкова възмутен и отмъстително настроен, че пропуснах тази работа", разкри Ван Гаал пред вестник "Telegraph".

"В крайна сметка, това мое поведение беше глупаво, защото винаги съм смятал, че спортните ценности винаги трябва да бъдат на първо място. И това трябваше да бъде водещото, но тогава мислех по друг начин: ставаше дума не за пари, а за отмъщение. Тръгнах да се водя по емоциите си, а не чрез рационалното мислене. Но явно трябва просто да се успокоя. Бях добър мениджър, имах добри моменти. 

"Но както се отнасяха ръководителите на Юнайтед с мен... беше просто ужасно. Беше много долно. Играчите почнаха да си тръгват, говорейки, че аз прилагам скучен футбол. Това ме порази, въпреки че всичко беше настроено, организирано. След известно време започнах да мисля, че започнах да губя властта си над футболистите. И се наложи да направя отстъпки", спомня си още холандският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички