Човекът в сянка, който ще липсва на Уест Хям


Човекът в сянка, който ще липсва на Уест Хям
Снимка: Getty Images/Guliver

1379 0

„Някои хора вярват, че футболът е битка на живот и смърт. Уверявам Ви, че тази игра е много повече от това!“

Тези думи на Бил Шенкли няма как да бъдат усетени и разбрани от човек, който не се е докосвал до футбола. Сериозната комерсиализация на най-великата игра до някаква степен я промени и понякога започва да ни се струва, че вече всичко е пари, бизнес и лицата под прожекторите.

Но във футбола има и фигури, които не се показват пред камерите, но работата им е изключително важна.Такава личност е Тони Кар. Името му едва ли ще се стори познато на повечето от вас и това е съвсем нормално.

Вероятно обаче всички вие знаете кои са Рио Фърдинанд, Майкъл Карик, Глен Джонсън, Джо Коул, Джон Тери, Франк Лампард, Пол Инс, а знаете ли какво е общото между тях?

Всички те са продукти на школата на Уест Хям Юнайтед, шеф на която вече четири десетилетия е именно Тони Кар. От продажбата на тези футболисти в касата на Уест Хям са постъпили над 60 милиона паунда.

Съвсем логично е да си зададем въпроса какво би станало, ако политиката на клуба не беше тези играчи да бъдат продавани веднага щом покажат потенциала си? Вероятно Уест Хям щеше да играе доста по-важна роля в английския елит през последните две десетилетия.

След толкова години вярна служба, ръководството на Уест Хям реши да освободи Тони Кар. Самият той изрази разочарованието си от взетото решение в интервю за "Дейли Мейл" и заяви че има още какво да даде на клуба.

Дали решението на ръководството на "чуковете" ще се окаже правилно и академията на Уест Хям ще развие новите звезди на английския футбол ще покаже само времето. Но едно нещо е сигурно-историята на Кар си заслужава да бъде разказана, защото футболът не е само фанфари и бомбастични трансфери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички