Алисон: С такава защита пред мен топката трудно стига до вратата ми


Алисон: С такава защита пред мен топката трудно стига до вратата ми
Снимка: https://www.liverpoolfc.com/

1492 0

Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер сподели, че причината за добрата му игра на вратата на "червените" се дължи основно на играчите пред него. Той посочи, че добрата работа на бранителите в защитната линия на тима е от основополагащо значение.

"Моят отбор притежава наистина много добра защита, така че не са много често случаите, в които топката преминава в близост до моята врата", заяви бразилецът, който се превърна в най-скъпия вратар, преминавайки от Рома през лятото.

Трансферът на Алисон бе на стойност 72,5 млн. евро, но само няколко седмици по-късно този рекорд бе подобрен от друг английски гранд - Челси, които закупиха стража на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага за 80 млн. евро. 

Мърсисайдци наистина показват добра игра в защита през настоящия сезон, като са допуснали едва пет попадения в първенството. С подобна статистика могат да се похвалят единствено водачите в класирането Манчестър Сити, докато всички останали отбори имат над осем гола в своята врата.

"Червените" често бяха критикувани през годините именно за играта си в отбрана и грешките, които се допускат в дефанзивен план. С привличането на Алисон обаче мърсисайдци решиха един от дългосрочните си проблеми на вратарския пост, а стражът вече впечатлява с изявите си, намесвайки се в редица ключови ситуации.

Междувременно стана ясно, че Ливърпул е дал "зелена светлина" на един от своите нападатели за трансфер. Стрелецът по всяка вероятност ще напусне още през зимата, а кой е той - може да разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички