90 минути и 11 гола: "Скучният" мач, който влезе в историята на Висшата лига (ВИДЕО)


90 минути и 11 гола: "Скучният" мач, който влезе в историята на Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1276 0

Англисйката Висша лига ни е предлагала какви ли не мачове през годините. Първенството на Острова се е утвърдило като едно от най-добрите и оспорвани в света, а през сезон 2007/08 на Южния бряг в Портсмут се случи нещо, което феновете на английския футбол надали ще видят отново.

"Чудото" на "Фратън Парк"

Преди точно 16 години на тази дата (29 септември, 2007-а) Портсмут приемаше Рединг в един нагледно скучен мач от осмия кръг на английския елит, но това далеч не бе така.

Ръководеният от Джо Джордан Портсмут се наложи с колосалния резултат 7:4, а това се превърна в най-резултатния мач в историята на Висшата лига - с цели 11 попадения за 90 минути футбол. По-интересното е, че в сблъсъка имаше 9 различни голмайстори, тъй като Бенджани от "помпи" наниза хеттрик.

Двубоят на "Фратън Парк" се превърна в неизменна част от съкровищницата на Висшата лига, а мнозина смятат, че в скоро време няма да се стигне до подобен зрелищен резултат в елита на Острова.

"Трудно е да анализираш такъв мач и ако се опиташ, ще останеш в него много дълго време... вкарахме четири гола далеч от дома и имахме шанс за още един с дузпа. Играхме пълноценно в мача - не мисля, че много отбори ще дойдат тук този сезон и ще вкарат четири", спомня си мениджърът на Рединг Стив Копъл.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-добрите възможни заместници на Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички