Кой е наред? 5 най-добри възможни заместници на Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед


Кой е наред? 5 най-добри възможни заместници на Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

13353 0

Само преди година Ерик тен Хаг застана начело на Манчестър Юнайтед, носейки след себе си големи очаквания за кардинални промени и възраждане на клуба.

Своята сериозност той засвидетелства още от първите си дни на "Олд Трафорд". Осмели се да закотви на пейката една от най-големите легенди на футбола в лицето на Кристиано Роналдо, предизвиквайки скандал с много сериозен отзвук. Въпреки името на португалеца, думата на наставника натежа и 5-кратният европейски клубен шампион напусна сърдит. Своеобразна и много значима победа за Тен Хаг.

Въпреки всичко това, големите надежди и скъпите покупки обаче, тимът далеч не се представя убедително под ръководството на нидерландеца. И докато през изминалата кампания това бе отдадено на ограниченото време за реакция от страна на треньора, то настоящата не носи нещо ново.

Към момента отборът има загубени 4 от 7 мача във всички турнири, заемайки 9-ото място в класирането във Висшата лига. Головата разлика на Острова е 7:10, а ключови играчи като Мейсън Маунт, Люк Шоу, Рафаел Варан, Софиян Амрабат и Коуби Мейно са контузени.

Антони от своя страна е аут от състава заради обвинения в посегателства на жена. Джейдън Санчо пък също към момента не попада в плановете на специалиста поради съвместни спорове. Съблекалнята изглежда изпусната, а слуховете за треньорска рокада не закъсняха. Ако негативните резултати продължат, то най-вероятно такава ще има.

Кои са петте най-добри варианти за нов наставник на Манчестър Юнайтед?

5. Греъм Потър

Едва ли феновете на Юнайтед ще приемат много радушно подобно предложение. Главно заради периода на англичанина начело на Челси, където бе привикан да замени Томас Тухел.

"Сините" обаче изиграха един от най-лошите сезони в скорошната си история, докато в същия момент похарчиха над 1 милиард евро за нови попълнения. Тимът записа 12 победи, 8 равенства и 11 загуби в 31 мача под ръководството на Потър. Така той бе уволнен още през април.

На негово място временно застана Франк Лампард, а впоследствие и Маурисио Почетино. И при двамата обаче Челси изглежда все така нелепо и продължава да чупи антирекорди. Това подсказва, че проблемът може би не е бил единствено у Потър.

Евентуален подобен ход от страна на Юнайтед би приличал на хазартен такъв, но пък от друга страна ситуацията в отбора трудно би могла да стане по-сложна.

4. Арне Слот 

Нидерландският "1908" твърди, че английският колос е прибавил към списъка си с евентуални заместници на Тен Хаг неговия сънародник Арне Слот.

45-годишният специалист е популярен със своя ултра офанзивен стил на игра, който в момента налага успешно във Фейенорд. Той бива считан за едно от новоизгряващите големи имена в професията с умението си да постига значими резултати с ограничени средства.

През изминалия сезон "гордостта на Юга" триумфира с титлата в Ередивизие. Мнозина го сравняват с Пеп Гуардиола.

3. Юлиан Нагелсман

Бившият треньор на Байерн Мюнхен временно бе назначен за национален селекционер на Германия. Неговият договор с Маншафта е с продължителност до края на Евро 2024 г.

36-годишният специалист има иновативен подход спрямо футболните тактики, съчетавайки традиционни с модерни такива. Използва система, прилагаща усилена преса и динамичен футбол.

Нагелсман също показва показва изключителна способност да намира и развива потенциални млади таланти, превръщайки ги в звезди, готови да се борят за върха. Той ще бъде на разположение идното лято, когато Германия домакинства на Европейското, а Манчестър Юнайтед ще може да направи сметка за постигнатото с Тен Хаг.

2. Роберто Де Дзерби 

Италианецът би бил изненадващ заместник на нидерландския си колега на "Олд Трафорд". В последно време обаче категорично дава заявка, че е достоен да му бъде гласувано доверие.

След поемането му на Брайтън през миналата година, отборът търпи огромна трансформация. "Чайките" неведнъж се оказаха високо стъпало за подценилите ги грандове във Висшата лига, а с уменията си специалистът промени облика на отбора както в защитен, така и в атакуващ план.

Брайтън изненада приятно, след като финишира шести в подреждането на Острова миналата година, гарантирайки си участие в евротурнирите. 

Италианският спец показа, че умее перфектно да борави и развива кадри от академията, което от своя страна категорично отговаря на идеологията и традициите в Манчестър.

1. Зинедин Зидан 

Футболист и треньор, за когото думите са малко. Само в рамките на 3 години бившият полузащитник се превърна в един от най-великите наставници в историята на Реал Мадрид, печелейки 3 пъти Шампионска лига, 2 пъти Ла Лига, 2 Суперкупи на УЕФА, 2 Суперкупи на Испания и 2 Световни клубни първенства. Към витрината си прибави и две отличия "Най-добър треньор в света".

При "лос бланкос" показа, че умее да се справя с високото напрежение, както и със състав, изпъстрен от звездни имена. С такъв в момента разполагат и на "Олд Трафорд".

Освен всичко това, Зидан залага на бързия, атрактивен и комбинативен футбол. Желае отборът му да изгради свой облик и същевременно с това да забавлява феновете. Страхотен психолог и пример за подражание в съблекалнята.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички