8 доказателства за това колко много ще липсва Фелайни в мача с Ливърпул


8 доказателства за това колко много ще липсва Фелайни в мача с Ливърпул
Снимка: Gulliver/GettyImages

1199 0

В събота от 14:30 часа на стадион "Анфийлд" ще се изиграе най-големия сблъсък в английския футбол, като в среща от 8-я кръг на Висшата лига един срещу друг ще се изправят двата най-успешни отбора - Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Срещата се очаква с голям интерес, въпреки слабите резултати, които мърсисайдци демонстрират от началото на кампанията.

В първия мач за сезона от Шампионска лига Пол Погба изведе "червените дяволи" с капитанската лента, но още в средата на първата част получи контузия и бе заменен. Последните прегледи показват, че най-скъпият играч в редиците на тима няма да може да се възстанови до Коледа.

В момента, в който Погба се контузи, мениджърът на тима Жозе Моуриньо започна да разчита в средата на терена на Маруан Фелайни. Белгиецът пък по най-добрия начин доказа, че може да "влезе в обувките" на френския халф и стабилната му игра бе доказана от всички статистики. Травма обаче застигна и него, като Фелайни няма да може да вземе участие в дербито на Острова.

Според статистика, има 8 фактора, които доказват, че Фелайни е сред най-важните играчи на тима от началото на сезона и липсата му ще се усети значително на "Анфийлд".

Три гола

От началото на сезона белгийският полузащитник има вкарани три гола, като по този начин се превръща във голмайстор №2 на тима след Ромелу Лукаку. В мачовете от Висшата лига до момента Юнайтед постига резултатни победи, но те идват трудно, с голове след 80'.

75% успеваемост пред противниковите врати

Фелайни има не просто 3 гола от началото на кампанията. Той има 3 попадения от общо 4 точни удара. Това доказва, че Фелайни не получава често възможност да отбележи, но получи ли такъв, той почти сигурно ще се възползва. А в големите мачове едно положение може да реши срещата.

67% спечелени въздушни двубои

Бившият играч на Евертън има спечелени 16 от 24 въздушни двубоя в мачовете до момента, като това е по-добър резултат от всички играчи на тима, с изключение на централните защитници Крис Смолинг и Фил Джоунс. 

7 предизвикани нарушения

Няма спор, че белгиецът е опитен и знае кога да извършва важни нарушения. Всички знаят, че Жозе Моуриньо е от мениджърите, които обичат подмолната игра и често си служат с мръсни номера, само и само да спечелят трите точки в даден мач.

0 жълти картони

Още по-впечатляващо е, че от началото на сезона Фелайни няма получен жълт картон в мач от Висшата лига и това още повече доказва, че той знае кога е правилният момент да прекъсне атаката на противниковия отбор.

6 пъти е бил фаулиран

От както получи титулярно място в тима на "червените дяволи", срещу халфа са били извършени 6 нарушения, като повечето от тях са били в опит да отнеме топката при атака на опонента.

9 пресечени паса

Едно от най-важните качества на дефанзивен полузащитник е да спира атаките на тима. По този показател белгиецът се отличава, след като е пресекъл 9 паса, които са водели до обещаващи атаки към вратата на Манчестър Юнайтед.

7 ключови изчиствания

Една от силните страни на 20-кратните английски шампиони е безкомпромисната им игра в защита. Те се справят умело при центрирания към наказателното си поле, а Фелайни има седем ключови изчиствания преди топката да стигне до противниковите нападатели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички