600 милиона по-късно: И Фулъм се оказа твърде голям залък за Челси (ВИДЕО)


600 милиона по-късно: И Фулъм се оказа твърде голям залък за Челси (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4427 0

Челси записа поредния си колеблив мач и негативен резултат във Висшата лига, завършвайки наравно 0:0 с Фулъм. Двата тима предоставиха много здрава битка, с много положения пред двете врати, но без попадение.

Нулевото реми остави отбора, воден от Греъм Потър на незавидното 9-о място с актив от 30 точки. Фулъм от своя страна записа нов страхотен резултат, оставайки с 32 точки, на само 4 от бленуваното 5-о място в класирането.

Приятно впечатление за "сините" направи новото звездно попълнение Енцо Фернандес, който се представи на високо ниво и на няколко пъти можеше собственоръчно да направи разликата. От другата страна, Кай Хаверц постави доста въпросителни, пропускайки половин дузина чисти голови положения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути на срещата двата тима дадоха заявка, че предстои да наблюдаваме истинска битка на терена. Двата тима размениха няколко скоростни атаки, здрави единоборства, но и солидна игра в защита. 

В 19-ата минута Кай Хаверц получи страхотен извеждащ пас. Със страхотно прехвърлящо подаване германецът бе оставен зад гърба на съперниковите защитници. Той стреля с външен фалц, но Лено се намеси брилянтно.

В 31-ата минута отново Хаверц се озова на стрелкова позиция. Отново центриране зад гърба на бранителите на Фулъм остави с топка в крака Мейсън Маунт отляво, който предпочете да продължи надясно към своя съотборник и само късметът покри "котиджърс" в този момент.

До края на първото полувреме Фулъм опита на няколко пъти да отвърне на сериозните опасности пред вратата си. Защитата на "сините" обаче остана непробиваема.

В 45-ата минута Хаверц създаде и най-опасното положение през първата част. Германецът за пореден път изскочи сам срещу вратаря на противника. Лено бе прехвърлен по много добър начин, но топката срещна левия страничен стълб и бе изчистена.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Второто полувреме започна със силен шут отдясно в рамките на вратата, пазена от Кепа, отправен от Вилиан. Топката обаче беше в обсега на Кепа, който плонжира и улови без особени затруднения.

Челси постепенно си върна контрола над топката, започвайки да усилва натиска над Фулъм. 60 минути след първия съдийски сигнал обаче, отбраната на гостите остана все така непробиваема за възпитаниците на Греъм Потър.

В 71-ата минута, от около 30 метра разстояние, Енцо Фернандес отпрати мълниеносен изстрел посока вратата на Лено. Коженото кълбо профуча на сантиметри от страничната греда на Фулъм, но аржентинецът продължи да оставя страхотни впечатления в своя дебют.

Video edited on Kapwing

В 78-ата минута Конър Галахър се сдоби с отбита топка на границата на наказателното поле. Футболистът на "сините" стреля много силно, о отново сантиметри разделиха домакините от откриващо попадение.

Само минута по-късно именно Галахър изведе Фофана по брилянтен начин. Той финтира Лено, а по-късно и двама защитници на Фулъм, но насочената към опразнената врата топка бе изчистена току пред голлинията. 

Video edited on Kapwing

 

До края на срещата Фулъм също показа зъби, опитвайки да застраши на няколко пъти вратата на Кепа, но безуспешно. Така двата тима завършиха при нулево реми, което остави домакините на 9-о място във Висшата лига с 30 точки, а гостите на 6-а позиция с 2 повече

Стартови състави: 

Челси: Кепа, Джеймс, Бадиашил, Силва, Кукурея, Галахър, Енцо, Маунт, Зиеш, Хаверц, Мудрик

Фулъм: Лено, Тете, Диоп, Рийм, Робинсън, Палиня, Рийд, Андреас, Де Кордова-Рийд, Митрович, Вилиан

Преди мача:

Гостите разполагат с две точки и двубой повече във временното класиране на Висшата лига преди първия съдийски сигнал, но Челси е сочен за големия фаворит в срещата. 

Възпитаниците на Греъм Потър се увеличиха главоломно през последните трансферни прозорци, но мениджърът има и голям списък от играчи, на които не може да разчита за днешната среща по една или друга причина. 

9 играчи са извън активните за "сините", сред които е най-звездното ново попълнение Енцо Фернандес, както и Жоао Феликс, Канте, Ковачич, Пулишич и други.

За гостите само Кебано няма да вземе участие. За последнно двата тима се срещнаха в началото на годината, когато Фулъм се наложи с 2:1 като домакин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички