Челси пред голям проблем след трансферите: Коя звезда ще остане извън Шампионска лига?


Челси пред голям проблем след трансферите: Коя звезда ще остане извън Шампионска лига?
Снимка: GettyImages

1319 0

Челси се наслади на много ползотворен януарски трансферен прозорец, но тяхното зимно харчене изправи "сините" пред проблем с регистрацията в Шампионска лига. Челси има право да регистрира максимум трима нови играчи за елиминациите на турнира, където ще се изправи срещу Борусия Дортмунд в 1/8-финалите на 15 февруари.

Клубовете трябва да информират УЕФА за желаните от тях промени в състава до 23 часа в четвъртък, 2 февруари. Този срок не може да бъде удължаван. УЕФА ще публикува пълния списък с играчи, след като бъдат одобрени.

Тримата нови регистрирани играчи имат право да са играли за друг клуб в европейските състезания през този сезон, така че и това не улеснява задачата за лондончани. Всички клубове са ограничени до състав от 25 души, а Челси използва 24 играчи в груповата фаза, като само един от тях - Жоржиньо - напусна клуба през януарския трансферен прозорец. От осемте нови играчи, които Челси подписа миналия месец, Мало Густо остава под наем в Лион, а Андрей Сантос чака работната си виза.

Това оставя Греъм Потър пред дилемата да избере трима играчи за своя отбор в Шампионска лига от този списък с шестима: Енцо Фернандес, Михайло Мудрик, Жоао Феликс, Беноа Бадиашиле, Давид Датро Фофана и Нони Мадуеке.  Междувременно всички нови попълнения могат да бъдат регистрирани в състава на Челси във Висшата лига, тъй като няма ограничения за това колко промени могат да правят отборите.

А каква е сумата, която Челси похарчи за нови попълнения през зимния трансферен прозорец - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички