Арсенал планира изненадващ ход за забравена звезда на Челси


Арсенал планира изненадващ ход за забравена звезда на Челси
Снимка: Getty Images

2741 0

Арсенал следи крилото на Челси - Калъм Хъдсън-Одой преди летния трансферен удар. 22-годишният играч, който в момента е под наем в Байер Леверкузен от Бундеслигата, беше преместен временно от "сините" в началото на сезона.

Той има един гол и една асистенция в 17 изяви този сезон, но играе в Шампионската лига за отбора на Шаби Алонсо . Нападателят не е играл повече от 45 минути в състезателен мач от преди Световното първенство и пропусна домакинската загуба с 2:0 от Борусия Дортмунд през уикенда поради контузия.

Хъдсън-Одой беше оценен като една от най-добрите перспективи на английския футбол, когато се появи в Челси , а сините отхвърлиха множество оферти от Байерн Мюнхен през 2019 г. и 2020 г., включително оферта за заем за покупка от £70 милиона. Контузиите и липсата на игрово време обаче спряха прогреса му.

Според The ​​Guardian, Хъдсън-Одой, който не е играл за Челси от март, след като получи контузия на ахилесовото сухожилие миналия сезон, е "малко вероятно" да се върне на Стамфорд Бридж, когато договорът му за наем в Леверкузен приключи.

Football Ghana заяви миналия месец, че крилото ще обмисли постоянен трансфер в германската страна през лятото, въпреки че няма повече индикации от клуб или играч дали това е така.

Но се казва, че Арсенал следи английския национал с оглед да направи трансфер за него през лятото. "Артилеристите" определиха полузащитника на Уест Хем - Деклан Райс като тяхна основна цел, но Хъдсън-Одои вероятно ще предостави достъпна опция за подобряване на предната линия на Микел Артета , въпреки че играе за лондонския съперник на Арсенал.

Като се има предвид, че възрастта на Хъдсън-Одой наистина отговаря на профила и посоката, в която собствениците на Челси поемат отбора, преместването на крилото може да е по-трудно за финализиране, но изглежда, че Арсенал има истински интерес да го доведе в северен Лондон.

Това съперничество не е спряло сделките между двата клуба през последните сезони, като преминаването на Жоржиньо на стадион "Емирейтс" в деня на крайния срок през зимния трансферен прозорец е перфектният пример за това. Арсенал обаче пропусна да привлече Михайло Мудрик от Шахтьор Донецк, след като украинеца не успя да устои на офертата на Челси.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички