6 футболни мача от уикенда (1-2 октомври), които не бива да пропускате + ТВ програма


6 футболни мача от уикенда (1-2 октомври), които не бива да пропускате + ТВ програма
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1988 0

След паузата в календара на клубния футбол заради мачовете на националните отбори, първенствата на Стария континент се подновяват с пълна сила. Както знаем, на 20 ноември стартира Световното първенство в Катар и в следващите седмици предстои много сгъстен график!

В уикенда на 1 и 2 октомври ще се изиграят редица вълнуващи срещи в Англия, Испания, Франция и Италия. Представяме ви списък с 6 двубоя, които не бива да пропускате:

Арсенал - Тотнъм (1 октомври, 14:30 часа)

За първи път от много време насам, "топчиите" ще посрещнат "шпорите" в дербито на Лондон от първата позиция в класирането. Тимът на Микел Артета оглавява групата с актив от 18 пункта, но съставът на Антонио Конте е много близо и е с равни точки с втория Манчестър Сити - по 17. През миналата кампания двата отбора си размениха по една домакинска победа - 3:1 за Арсенал (26.09.) и 3:0 за Тотнъм (12 май). Днешният мач между тях ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT 2!

Интер - Рома (1 октомври, 19:00 часа)

На "Джузепе Меаца" в Милано се изправят седмия срещу шестия в Серия А - Интер е с 12 точки (голова разлика 13:11), а Рома има една повече - 13 (8:7). Преди паузата в клубния футбол и двата тима допуснаха поражения - "нерадзурите" отстъпиха като гости на една от изненадите на Ботуша през тази кампания - Удинезе, с 1:3, а "вълците" на Жозе Моуриньо загубиха от Аталанта на "Олимпико" с 0:1. Двубоят днес ще бъде излъчен пряко в ефира на MAX SPORT 3!

ПСЖ - Ница (1 октомври, 22:00 часа)

До момента френският гранд е допуснал само една грешна стъпка през сезон 2022/23 и е лидер в Лига 1 с 22 точки след 8 кръга. "Издънката" дойде при домакинството на Монако на 28 август - 0:0. Ница е чак на 13-о място в таблицата с 8 пункта, но това е отбор, който е "трън в очите" на ПСЖ, след като през миналата кампания го отстрани за Купата на Франция на 1/8-финал, а междувременно спечели точка на "Парк де Пренс" (0:0) и три на своя "Алианц Ривиера" (1:0) в 16 и 27-ия кръг от шампионата. Двубоят тази вечер ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT 1!

Майорка - Барселона (1 октомври, 22:00 часа)

Каталунците се завръщат към ангажиментите си в Ла Лига с гостуване на 10-ия в класирането. Съставът на Шави Ернандес е на втора позиция с 16 пункта и продължава да гони безгрешния Реал Мадрид, който е с 18 точки след първите 6 кръга. Барса се измъчи с Майорка през сезон 2021/22 и записа две трудни победи с 1:0 и 2:1. Сега обаче има на разположение Роберт Левандовски, а той със сигурност ще иска да увеличи головата си сметка (до момента полякът е отбелязал 8 гола + 2 асистенции). Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на MAX SPORT 4!

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед (2 октомври, 16:00 часа)

Ако това дерби на Манчестър бе насрочено за по-рано през кампанията, всички фенове на "червените дяволи" щяха да го посрещнат със сериозни притеснения. Факт е обаче, че играчите на Ерик тен Хаг влязоха в ритъм и след загубите в първите два кръга записаха четири поредни победи, които ги изкачиха до петото място (12 точки). "Гражданите" имаха леки колебания срещу Нюкасъл (3:3) и Астън Вила (1:1), но като цяло са си добре познатият отбор от последните сезони, който не спира да бележи. Никой не е вкарвал повече голове от футболистите на Хосеп Гуардиола през кампанията - 23, като над всички, разбира се, е Ерлинг Холанд, който наниза 11 от тях... Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT 2!

Реал Мадрид - Осасуна (2 октомври, 22:00 часа)

Съставът на Карло Анчелоти е единственият със 100-процентов актив от началото на сезон 2022/23 в петте най-големи европейски първенства. Реал обаче не трябва да се отпуска, тъй като вечният съперник Барселона изостава само на две точки и ще дебне за всяка грешка, за да превземе върха в Ла Лига. През миналата кампания "Сантяго Бернабеу" не видя голове в мача с Осасуна, а ответният сблъсък на "Ел Сарад" бе спечелен с 3:1. Двубоят в неделя вечер ще бъде излъчен пряко в ефира на MAX SPORT 4!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички