Кристиано Роналдо vs Манчестър Сити - цифри и рекорди


Кристиано Роналдо vs Манчестър Сити - цифри и рекорди
Снимка: Getty Images

1918 0

Кристиано Роналдо може да не се радва на силен старт във Висшата лига за Манчестър Юнайтед под ръководството на Ерик тен Хаг, а в неделя тимът ще се изправи в градско дерби срещу Манчестър Сити.

37-годишният португалец до този момент само веднъж беше сред титулярните 11 в шампионата и това беше при кошмарното поражение с 0:4 от Брентфорд на 13-и август.

Оттогава насетне Роналдо е винаги резерва, а Юнайтед е в серия от четири победи в лигата, включително над Ливърпул и Арсенал.

Продължаващите опасения за контузии около Марсиал и играчът на месец септември – Маркъс Рашфорд, може да направи така обаче, че Тен Хаг да започне с Роналдо в дербито срещу „гражданите“.

По време на двата си периода в Ман Юнайтед, Роналдо е участвал в 12 дербита срещу Манчестър Сити и е спечелил седем от тях, като има четири поражения и едно равенство. При головете той е по-малко впечатляващ, отколкото срещу другите опоненти през неговата знаменита кариера. Кристиано има четири гола в 12 мача и една асистенция срещу „небесносините“.

Контузия пък го извади от последния мач между двата отбора на „Етихад“, когато Сити разби съперника с 4:1 през март, но той игра при първата загуба през миналия сезон през ноември с 0:2.

Последният гол на Роналдо срещу Ман Сити за Юнайтед датира от първата декада на XXI-и век, когато се разписва при победата с 2:0 през май 2009.

Това е един от трите му гола във Висшата лига, като другите два дойдоха при победата на „Мейн Роуд“ по-рано през сезона. Петкратният носител на Златната топка има гол и за ФА Къп срещу неделния съперник, като се разписва при триумфа с 4:2 в петия кръг на „Олд Трафорд“ през февруари 2004-а година, като това е първият му гол срещу този опонент.

Португалецът среща три пъти Сити и в Шампионска лига по време на неговия златен път в Реал Мадрид, като е вкарвал веднъж в груповата фаза при победа на „Бернабеу“ през септември 2012-а. А какъв невиждан рекорд постави Холанд в Премиър лийг, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички