5 нови правила, с които отборите във Висшата лига вече ще се съобразяват


5 нови правила, с които отборите във Висшата лига вече ще се съобразяват
Снимка: Getty Images

3196 0

Вече е ясна програмата за двубоите във Висшата лига, като редица вълнуващи мачове ще бъдат водещи в първия уикенд. Действащият шампион Манчестър Сити ще се изправи Венсан Компани на старта като гост на Бърнли на 11 август.

Кампанията ще приключи през уикенда на 19 май следващата година, като Манчестър Сити срещу Уест Хям Юнайтед и Арсенал срещу Евертън сред срещите, които ще закрият сезона. Всичко това обаче ще се случи според нов набор от правила, които ще бъдат въведени в началото на сезона.

Правилата във Висшата лига за следващия сезон

Следващият сезон ще изглежда малко по-различно, с четири нови правила, които влизат в сила от август. Новите насоки са определени от Борда на Международната футболна асоциация - органът, упълномощен да изготвя правила.

Ключово сред новите правила е "по-голямото продължение" за загубено време поради празнуване на голове. По този начин има възможност за добавяне на повече време в края на всяко полувреме, ако отборите продължат по-дълго време с празненствата.

Второ, както е сега, вратарите вече няма да могат да причиняват каквато и да е форма на разсейване на изпълнителите на дузпи. Това стана факт след методите на аржентинския вратар Емилиано Мартинес по време на Световното първенство в Катар.

Жълтите картони и засадата - вечният спор

На трето място, резервните помощник-рефери отстрани сега също ще имат  по-голямо участие. Те ще получават еднаква подкрепа и помощ като основните длъжностни лица на терена. Четвъртата нова насока е, че играчите вече могат да избегнат жълт картон за "неспортсменско поведение", ако правят умишлен опит да играят с топката.

И накрая, има промяна в спорния закон за засадата. Съгласно новите насоки, играч, който е във видима засада, не трябва да се измъква всеки път от нея, когато опонент се движи и докосва топката. А пък класация показва изненадващи отбори, които имат най-много приходи от трансфери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички