Зад кулисите: Как Клоп, Трент и 14-годишно хлапе планираха брилянтния 4-и гол (ВИДЕО)


Зад кулисите: Как Клоп, Трент и 14-годишно хлапе планираха брилянтния 4-и гол (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

11451 0

Едно от най-гениалните изпълнения на корнер в близката история на футбола се оказа последният пирон в ковчега на Барселона в Шампионска лига. В 79' Трент Александър Арнолд и Дивок Ориги комбинираха за 4-ото попадение на Ливърпул, като само те двамата разбраха, че топката е в игра, докато защитниците на Барселона бяха с гръб към топката и в последния момент осъзнаха какво се случи. Но как изобщо се стигна до това попадение? 

В Англия съобщават, че Юрген Клоп всъщност е в основата на този гол, благодарение на наблюдение, което е направил на "Камп Ноу". Водейки си записки, германецът забелязъл, че играчите на Барселона се подреждат много бавно при изпълнения на статични положения и в частност корнери. Това е провокирало Клоп в последния момент да проведе инструктаж с момчетата, които подават топките на "Анфийлд". Заповедта е била кратка и много ясна - когато има корнер  за Ливърпул, топката да се подава към флагчето в момента, в който е напуснала очертанията на игрището.

Точно това се случва в 79'. В момента, в който топката излиза за корнер, топката е подадена към флагчето, а Трент я наглася привидно за Джердан Шакири и се насочва в друга посока. Забелязвайки, че всички играчи на Барселона са с гръб обаче, десният бек се засилва и пуска остър пас пред малкия пеналт, където необезпокояван чака Дивок Ориги. Пасът е перфектен. Завършващият удар също - 4:0 за Ливърпул. А невъзпятият герой в случая се казва Оукли Каноние.

14-годишното момче е приело присърце думите на Клоп и през цялото време е с топка в ръка, за да може да я подаде на секундата, в която има корнер или тъч в близост до аутлинията на Барселона. И точно в 79' той се превръща в един от трите фактора, които в крайна сметка донесоха сензационния обрат на Ливърпул над Барселона. Какво обяснение даде Трент Александър Арнолд за изпълнението на гениалния корнер четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички