Реал пак подчини Ливърпул в Шампионска лига, осакатени мърсисайдци безкрайно далеч от чудото (ВИДЕО)


Реал пак подчини Ливърпул в Шампионска лига, осакатени мърсисайдци безкрайно далеч от чудото (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7150 0

Актуалният носител на трофея в Шампионска лига Реал Мадрид продължи напред към четвъртфиналите в надпреварата, след като отстрани Ливърпул в мач номер 300 за "белите". Испанският гранд победи с 1:0 в реванша на "Сантяго Бернабеу" и така надделя с общ резултат от двата мача 6:2.

Ливърпул пък понесе нов голям удар от испанския колос, след като през миналата година именно Реал спря мърсисайдци във финала на турнира. Футболистите на Юрген Клоп останаха много-много далеч от магичен обрат, като бяха надиграни през целия двубой от своя опонент. Тимът нямаше как да се справи с всички отсъстващи в средата на терена.

Въпреки че мачът стартира с груба грешка на Антонио Рюдигер, Дарвин Нунес не успя да се възползва и Тибо Куртоа пръв трябваше да се намесва от двамата вратари. Това остана и едно от малкото положения за тима.

Реал, от своя страна, създаде доста ситуации, които бяха пропуснати от Бензема и Винисиус. Камавинга пък бе спрян от напречната греда през първото полувреме. Все пак логичното се случи в 79-ата минута. Тогава Бензема получи от Камавинга около наказателното поле. Ван Дайк първоначално му отне топката, но тя попадна във Винисиус, който опита директно да стреля от въздуха. Това не се получи, но впоследствие от паднала позиция успя да отклони към Бензема, който да вкара на опразнената врата.

И до края мърсисайдци не успяха да наложат по-сериозен натиск и не се възползваха от нелошите няколко положения, които създадоха. Анчелоти записа 11-а победа от 19 мача срещу Ливърпул, докато Клоп - загуба номер 7 от 12 срещи с Реал. При чисто индивидуалните сблъсъци между специалистите пък Анчелоти е победил в 7 случая от 13 мача (3 победи за Клоп и 3 равенства).

Така Реал за поредна година ще участва в четвъртфиналите на Шампионска лига. Жребият за тази фаза ще се състои на 17 март - петък, в 13:00 часа българско време. Първите срещи от четвъртфиналите ще се състоят на 11 и 12 април, а реваншите - на 18 и 19 април.

Следващият двубой за Реал Мадрид е тежко гостуване на Барселона в Ла Лига (19.03), докато Ливърпул трябваше да има мач с Фулъм, който обаче е отложен и все още не се знае кога ще се състои. При това положение, следващият сигурен двубой за мърсисайдци е чак след паузата за националите - той също е много тежък - гостуване на Манчестър Сити (а след това и мачове с Челси и Арсенал).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 3-тата минута Кроос изведе Бензема зад противниковата половина, но французинът не успя да преодолее Алисон, въпреки че бе напълно сам. Все пак бе вдигната засада в ситуацията и това нямаше значение за развитието на двубоя.

В следващите минути изненадващо или не, но домакините продължиха да са по-активни. Те опитваха да атакуват по левия фланг, но Конате на два пъти се справи отлично с Винисиус. Мърсисайдци пък пропиляха чудесен шанс за контраатака след ъглов удар на мадридчани чрез сгрешено подаване още в собствената половина.

В 7-ата минута Рюдигер направи груба грешка, като остави топка да мине над него. Салах успя да я настигне, след това се справи с бранителя и комбинира с Нунес, който от наказателнот поле през човек стреля опасно, но Куртоа спаси по отличен начин.

В 11-ата минута и Реал отправи първи точен изстрел чрез "бомба" отдалеч от Тони Кроос, но тя попадна право в ръцете на Алисон.

В 14-ата минута Реал организира скоростна контраатака, при която Винисиус напредна и изведе отлично Бензема. Французинът обаче не си поведе добре топката и в наказателното поле не успя да намери позиция за стрелба, като Жота му отне топката.

След последвалия корнер се стигна до най-опасното положение за гол  до момента, но Алисон показа класа, за да откаже Винисиус. Бързакът получи след пас с глава от Рюдигер и от непосредствена дистанция бе спрян от своя съотборник.

В 20-ата минута Камавинга стреля отдалеч по чудесен начин с левия крак и бе много близо до попадението, но ударът му попадна в напречната греда.

В следващите минути темпото спадна малко, като Реал продължаваше да владее повече топката. Ливърпул трудно задържаше топката за по-дълго време и опитваше по-директен подход в атака.

10 минути преди края на полувремето Винисиус се отличи с пробив отляво, след което влезе навътре през наказателното поле и опита изстрел - по начина, по който вкара на "Анфийлд". Този път ударът му бе слаб и в средата на вратата.

Секудни след това мърсисайдци отговориха с мощен удар от Гакпо в близкия ъгъл отдясно, но Куртоа изби в ъглов удар. След него Бензема изчисти на първа греда и последва нов такъв.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И второто полувреме започна на високи обороти, но в първите минути Реал бе по-активен. В 53-тата минута Валверде си осигури позиция сам срещу вратаря с предостатъчно време, но ударът му бе слаб и спасен. Впоследствие догони топката и комбинира с Бензема в наказателното, но и неговият изстрел попадна в Алисон.

Веднага след това мърсисайдци организираха контраатака и Салах напредна с топка крака при 2-ма срещу 2-ма в противниковата половина, но подаването на египтянина, което трябваше да изведе негов съотборник сам срещу Куртоа, бе твърде слабо и бе пресечено.

В 63-тата минута Модрич показа отлична техника по фланга, след което центрира от аутлинията и намери извисилия се по много добър начин във въздуха Валверде, но уругваецът прати топката с малко над напречната греда.

В 69-ата минута Бензема получи подаване от Винисиус в наказателното поле и без да се бави стреля от близка дистанция. Ударът му бе много силен, но мина над гредата. Бразилецът се отличи с отлична индивидуална акция, за да осигури ситуацията за французина.

79' - 1:0! Реал заслужено поведе в резултата чрез Карим Бензема. Французинът получи от Камавинга, след което Ван Дайк му отне. Топката обаче попадна във Винисиус, който не успя да стреля от въздуха, но паднал на земята бързо отклони към Бензема, който на опразнената врата нямаше как да не се разпише.

В последните секунди съдията бе привикан да гледа ситуация за дузпа в полза на Реал след намеса на ВАР. Правилно реферът не отсъди 11-метров наказателен удар, след като топката се удари в ръката на бранител, но след двоен рикошет.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал Мадрид е напът за пореден път да вгорчи живота на Ливърпул в Шампионска лига. Успехът с 5:2 на "Анфийлд" прави задачата на "лос бланкос" наглед далеч по-лесна. 14-кратният носител на "ушатата" ще опита за пореден път да защити най-ценният трофей на клубно ниво, докато в Ла Лига положението не е толкова "розово" и изоставането с 9 точки от първия Барселона изглежда внушително.

Ливърпул от своя страна е изправен пред нов провал през настоящия сезон. Възпитаниците на Юрген Клоп са далеч от битката за титлата в Англия, изоставайки с 24 точки от върха. Шампионска лига е единственият шанс за значимо постижение през кампанията, но пасивът от 3 попадения срещу един от най-големите европейски грандове прави задачата изключително трудна.

В предходния двубой между двата тима Реал Мадрид навакса изоставане от 2 попадения, за да реализира цели 5 насред "Анфийлд". Така "кралския клуб" затвърди статута си на един от най-тежките противници на мърсисайдци в Европа. Съвсем наскоро, на финалите през сезон 2021-22 г. и 2017-18 г., "белите" вдигнаха безценния трофей пред погледите на Юрген Клоп и компания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички