Вратар, греди и ВАР спасиха трагичен Интер в Шампионска лига: Капитан Мартинес на помощ в края


Вратар, греди и ВАР спасиха трагичен Интер в Шампионска лига: Капитан Мартинес на помощ в края
Снимка: Getty Images

4655 0

Италианският гранд Интер изигра много слаб двубой на старта в Шампионска лига. "Нерадзурите" завършиха при равен резултат 1:1 при гостуването си на Реал Сосиедад, като по чудо не загубиха само дни след впечатляващия разгром в градското дерби с Милан (5:1).

Резултатът бе открит още в 4-тата минута, когато домакините отнеха топката пред противниковото наказателно поле. Мендес напредна малко и стреля технично в долния ъгъл, за да преодолее изигралия фантастичен мач Ян Зомер. Попадението бе прегледано от ВАР за нарушение на голмайстора при отнемането на топката, но такова категорично нямаше.

ВАР се намеси ключово и в две други ситуации. Първо в 65-ата минута Николо Барела получи директен червен картон и решението бе променено, а след това в 80-ата минута отмени и попадение на Маркус Тюрам заради засада.

Интер изравни в 87-ата минута противно на логиката. Тогава Фратези отправи много неточен удар, но той се превърна в подаване към Лаутаро Мартинес. Нападателят стреля мигновено по земя и донесе точката за своя тим.

Реал Сосиедад определено може да съжалява за загубата, тъй като на два пъти гредата спираше тима от гол, а освен това Зомер се отличи с някои великолепни намеси.

За Интер предстои ново гостуване, но на Емполи в Серия А (24.09), а в следващия кръг от Шампионска лига приема у дома Бенфика (03.10). Реал Сосиедад пък отново играе у дома в Ла Лига - срещу Хетафе (24.09), а в Европа следващото изпитание е РБ Залцбург (03.10).

С гола си пък Мартинес изпревари Самуел Ето'о при голмайсторите на Интер в Шампионска лига. Той събра 11 и изравни Ернан Креспо, като пред него остават само Хулио Крус с 13 и Адриано с 14.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3-тата минута домакините бяха близо до гол, но страничния стълб спря Баренечеа след добър пробив и хубав изстрел.

4' - 1:0! Голът обаче падна малко след това. Отнета топка след груба грешка пред наказателното поле. Мендес отне, напредна малко и стреля технично в долния ъгъл. Голът бе прегледан за нарушение при отнемането на топката, но ВАР правилно не установи такова и попадението остана.

Гостите не успяха да реагират, а вместо това баските продължиха да играят на ниво. Към средата на полувремето притежанието на топката бе почти напълно изравнено, но ударите бяха 3 срещу 1 за Реал Сосиедад. От тях домакините имаха 2 точни, докато "нерадзурите" все още нямаха изстрел в целта.

Последва затишие до 41-вата минута. Тогава домакините бяха много близо до ново попадение, след като Льо Норман се извиси над противниковите бранители в наказателното поле и намери топката с глава, но ударът му мина с малко встрани от левия страничен стълб.

Интер изпрати разочароващо първо полувреме. Притежанието на топката бе равно, но Реал Сосиедад имаше цели 8 опита за гол срещу само 1 за "нерадзурите". Точните изстрели пък бяха 3:1, а ъгловите удари 2:1. Заслужена преднина на почивката за испанския тим.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на старта на второто полувреме Реал Сосиедад отново като по чудо не удвои аванса си. Първо Мендес от пряк свободен удар се отличи със страхотно изпълнение, но Ян Зомер му отговори с бляскаво спасяване.

Секунди след това Оярсабал стигна до отбита топка в наказателното поле и стреля с глава, но отново Зомер показа впечатляваща класа и спаси с котешки рефлекс.

В 65-ата минута изглеждаше сякаш положението за Интер ще стане още по-тежко след директен червен картон на Николо Барело. Главният рефер обаче преразгледа ситуацията след сигнал от ВАР и промени решението си.

В 69-ата минута Мерино засече с глава центриране от ъглов удар, но топката се отби от напречната греда. Късмет за Интер.

В 80-ата минута противно на логиката спрямо видяното на терена "нерадзурите" изравниха резултата. Маркус Тюрам се разписа с прецизен удар, но голът бе отменен секунди по-късно след намеса на ВАР. Ситуацията бе нередовна заради засада.

87' - 1:1! Интер изравни малко преди изтичането на редовното време. Фратези отправи отчайващ удар, който обаче се превърна в подаване в наказателното поле. Капитанът Лаутаро Мартинес стигна до топката и я прати по земя в мрежата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

СЪСТАВИ

Реал Сосиедад: Ремиро, Траоре, Зубелдия, Льо Норман, Тиърни, Баренечеа, Зубименди, Мерино, Мендес, Кубо, Оярсабал

Интер: Зомер, Бастони, Де Врай, Павар, Карлуш Аугусто, Мкхитарян, Аслани, Барела, Дъмфрис, Арнаутович, Мартинес

За Интер участие няма да могат да вземат Хакан Чалханоглу и Хуан Куадрадо, докато за Реал Сосиедад аут са Карлос Фернандес и Мартин Меркеланс. Андре Силва и Ариц Елустондо пък до последно ще са под въпрос.

За испанците това е общо трето участие в Шампионска лига и първо от сезон 2013/14. Стартът за Реал Сосиедад в Ла Лига обаче не е особено добър - само една победа от пет мача (3 равенства и 1 поражение). В Шампионска лига пък нямат победа в 12 поредни мача - 4 равенства и 8 загуби.

Голямата заплаха за баските ще бъде Лаутаро Мартинес. Той е особено опасен през второто полувреме, като пет от последните му шест гола в турнира идват тогава. Реал Сосиедад обаче има само една победа от осем мача срещу италианци (3 равенства и 4 загуби). Важно уточнение е, че този успех е точно срещу "нерадзурите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички