По италиански: Осакатен Ювентус се брани цял мач срещу Виляреал и успя, (мини)чудо от Влахович


По италиански: Осакатен Ювентус се брани цял мач срещу Виляреал и успя, (мини)чудо от Влахович
Снимка: Getty Images

5638 0

Виляреал и Ювентус завършиха при равенство 1:1 в първия мач от осминафиналния им сблъсък в Шампионска лига. Изпълненият с проблеми състав на "бианконерите" предимно се брани в тази среща, като определено "жълтата подводница" може да съжалява, че не взе аванс след тази среща. Реваншът е след близо месец - на 16-и март, в Торино.

Резултатът бе открит още в 32-рата секунда, когато Данило намери с дълго подаване Душан Влахович. Той показа чудесен контрол, след което бързо отправи удар по земя в наказателното поле по диагонала, въпреки че имаше двама противникови футболисти около него. Сърбинът намери топката перфектно и след контакт със страничния стълб, тя влезе в мрежата.

Така Душан Влахович (22 години и 25 дни) се превърна във втория най-млад играч, вкарал в своя дебют в турнира с Ювентус. Пред него е само Алесандро Дел Пиеро, който прави същото, но на 20 години и 308 дни.

Трябва да се отбележи и че това не е най-ранно падналият гол от дебютант в Шампионска лига, тъй като през 2015 година Коноплянка вкарва за Севиля още в 15-ата секунда.

Виляреал заслужено успя да изравни, като това се случи в средата на втората част, когато Капу блесна с невероятно подаване, намерило огромното оставено пространство в наказателното поле на Ювентус. От втора позиция пък Дани Парехо бе спринтирал и топката кацна точно на крака му, като стреля без да се бави и не остави шансове на Шчесни.

За Ювентус предстои гостуване в Серия А на Емполи в събота (26 февруари), а няколко дни след това и първи полуфинален мач за Купата на Италия срещу Фиорентина (сряда - 2 март). Виляреал пък приема у дома Еспаньол в Ла Лига (неделя - 27 февруари), а през делничните дни от следващата седмица почива.

Юве забрави CR7! Новата 7-ца дебютира в Шампионска лига с гол в 30-ата секунда (ВИДЕО)

СЪСТАВИ

Виляреал: Рули, Албиол, Торес, Парехо, Капу, Фойт, Чукуезе, Данжума, Ло Селсо, Морено, Педраса

Ювентус: Шчесни, Де Шилио, Де Лихт, Данило, Алекс Сандро, Куадрадо, Рабио, Локатели, Маккени, Влахович, Мората

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ 1/8-ФИНАЛА ВИЛЯРЕАЛ - ЮВЕНТУС ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

1' - 0:1! Само 30-ина секунди след началото на срещата резултатът бе открит. Влахович бе намерен с дълго подаване в противниковата половина. Демонстрира перфектен контрол, а след това между двама опоненти стреля по земя и остави безпомощен Рули, след като топката се отби в страничния стълб и влезе в мрежата му (ВИДЕО НА ГОЛА НА ВЛАХОВИЧ).

В 13-ата минута Педраса проби много опасно в наказателното поле и комбинира с Ло Селсо, който от непосредствена дистанция не успя да осъществи добър контакт с топката и стреля по-слабо и неточно, като ударът му се спря в страничния стълб до Шчесни.

Ювентус успя да удържи жестокия натиск и постепенно започна да контролира повече топката (към 40' все още в значително по-малък период от време спрямо опонента си). "Бианконерите" дори стигнаха до няколко нелоши шанса за още един гол, а най-добрият такъв бе в 38-ата минута, когато Уестън Маккени бе намерен в наказателното поле, задържа, завъртя се и стреля, но там Раул Албиол ключово блокира и спаси сигурен гол.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Секунди след началото на втората част Уестън Маккени пусна дълго подаване към Мората в наказателното поле. Испанецът опита труден изстрел от въздуха и се получи красиво и атрактивно изпълнение, но то мина с малко покрай страничния стълб на вратата на Виляреал.

66' - 1:1! Капу се отличи с феноменално подаване, с което разцепи защитата на Ювентус. От втора линия в наказателното поле се включи Дани Парехо, който с първото докосване насочи топката в мрежата на Шчесни. Защитата на Юве се бе подредила кошмарно в този момент и бе оставила голямо пространство за това подаване.

В 84-ата минута Мората комбинира с Влахович, който се завъртя моментално и отново между двама противникови бранители стреля опасно по земя, но този път Рули спаси, макар и да не успя веднага да улови топката.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ювентус изненадващо спечели своята група в компанията на световния и европейски клубен шампион Челси, след като "сините" се издъниха в последния кръг и завършиха със зрелищно равенство 3:3 със Зенит, докато "бианконерите" измъкнаха минимален успех с 1:0 над Малмьо.

Виляреал пък води жестока битка с Аталанта за второто място и двата отбора излязоха в пряк спор в последния кръг. Тогава "жълтата подводница" спечели трилъра по драматичен начин - с 3:2 като гост на "богинята".

Така Виляреал и Ювентус се събраха на осминафиналите. Това ще им е първи официален мач един срещу друг. През 2009 година тези опоненти играха приятелска среща, която бе спечелена с 4:1 от испанския отбор, който към момента е носител на трофея от Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички