Байерн Мюнхен натри носа на Левандовски и отново превзе "Камп Ноу"


Байерн Мюнхен натри носа на Левандовски и отново превзе "Камп Ноу"
Снимка: GettyImages

5881 0

Байерн Мюнхен за пореден път не остави шансове на Барселона. Баварците победиха каталунците насред "Камп Ноу" с 3:0 в предпоследния мач от Група "C" на Шампионска лига.

Резултата откри Садио Мане още в 10-ата минута, след като беше изведен зад гърба на противниковата защита, не оставяйки никакви шансове на Тер Стеген. По подобен начин преднината на германския гранд удвои Чупо Мотинг в 31-ата минута, който нахлу отдясно в пеналтерията, реализирайки без особени затруднения. Крайното 0:3 оформи Бенжамен Павар в последната минута от добавените 5 на двубоя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

ГОООЛ! Байерн Мюнхен започна мълниеносно мача. Още в 10-ата минута Серж Гнабри изведе с перфектен пас зад защитата новата суперзвезда на тима Садио Мане, който напредна и не остави никакъв шанс на Тер Стеген. 0:1

Едва 10 минути по-късно (20') Байерн можеше да поведе с 2:0. Сякаш от нищото 3-а състезатели на гостите се озоваха срещу равен брой противникови такива в наказателното поле на съперника. Чупо-Мотинг имаше пространство и време да обмисли действията си, но прибърза с опит за шут, който беше твърде слаб и неточен.

ГОООЛ! В 31-ата минута Чупо Мотинг не се забави да се реваншира за проиграната ситуация от по-рано. Скорострелна атака изведе нападателя отдясно. Той нахлу в наказателното поле, откривайки си стрелкова позиция, от която опъна мрежата на каталунците за втори път. 0:2

Нова голова ситуация пред вратата на Тер Стеген беше профукана, този път от Мусиала. Германецът получи пас от Мане на около 3 метра от опразнената врата. Той беше бързо покрит, но съумя да финтира противниковия бранител. Шутът му беше отразен от стража на каталунците.

Последва скоростна контраатака, на върха на която беше Роберт Левандовски. Полякът нахлу в пеналтерията на баварците и беше съборен от Де Лихт. Главният арбитър отсъди дузпа, но след преразглеждане чрез ВАР, тя беше отменена. (45')

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Втората част започна, както свърши първата, а именно - с голяма доминация за Байерн. Тя се увенча и с гол. Висока топка с лекота прехвърли цялата отбрана на Барселона, поставяйки на страхотна стрелкова позиция Серж Гнабри, който не се посвени да отбележи. Попадението обаче беше отменено, поради засада. (55')

Темпото на двубоя постепенно спадна, а опитите за гол пред двете врати намаляха. Байерн се отдръпна до известна степен в половината си, а "лос кулес" изглеждаха обезверени от случилото се през първото полувреме.

ГОООЛ! Бенжамен Павар оформи крайното 0:3 в полза на Байерн в последната минута от добавените 5. При изпълнение на корнер, Гнабри опита воле, от което се получи центриране на отсрещния фланг, където топката засече именно 26-годишният французин. 0:3

Петата поредна победа на Байерн в турнира остави баварците на челна позиция с 15 точки в Група "C". Втори останаха Интер, които по-рано победиха Виктория Пилзен с 4:0, осигурявайки си място на 1/8 финалите. Барселона от своя страна не може да се надява на нещо повече от 3-ото място и ще играе в Лига Европа. С 0 точки Пилзен напуска турнира и най-тежката група, в която можеше да попадне.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Барселона: Тер Стеген, Ектор Бейерин, Серхио Бускетс (к), Усман Дембеле, Педри, Роберт Левандовски, Маркос Алонсо, Франк Кеси, Де Йонг, Жул Кунде, Балде

Байерн Мюнхен: Свен Улрайх, Дайо Упамекано, Матайс де Лихт, Йошуа Кимих (к), Серж Гнабри, Леон Горецка, Ерик Максим Чупо-Мотинг, Садио Мане, Алфонсо Дейвис, Нусар Мазрауи, Джамал Мусиала

Ето къде да гледаме по ТВ двубоя Барселона - Байерн Мюнхен

ПРЕДИ МАЧА

Барселона далеч не се намира в един от най-добрите си периоди. Макар и с акостирането на суперзвездата Роберт Левандовски на "Камп Ноу", както и още половин дузина класни попълнения, отборът, воден от Шави, все още не съумява да покаже желаното на терена. "Лос кулес" подобриха представянето си в Ла Лига и са на само 3 точки зад шампиона Реал Мадрид, но в Шампионска лига ситуацията далеч не е толкова цветуща.

Барселона изправена пред нов срам

Лошите резултати на каталунците в първия по сила турнир в Европа поставиха отбора в критична ситуация. Дори испанският гранд да успее да победи баварците, то съдбата му е в ръцете, както на Виктория Пилзен, така и на самия тим, воден от Юлиян Негелсман, на които "лос кулес" ще разчитат да спрат Интер, за да имат шанс за нещо повече от групи през сезона.

Ако Барселона иска да намери своето място на осминафиналите, то ще трябва да победи Байерн Мюнхен и Виктория Пилзен, а освен това, да се надява "нерадзурите" да запишат 2 негативни резултати. Подобна прогноза влиза по-скоро в сферата на фантастиката, но Роберт Левандовски и компания са готови да преследват успеха докрай.

Проследете всички двубои в Шампионска лига НА ЖИВО в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички