В Германия обявиха решението на УЕФА къде ще се доиграе Шампионска лига


В Германия обявиха решението на УЕФА къде ще се доиграе Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

1659 0

Авторитетното немско издание Bild обяви новината, че от УЕФА вече са взели решение къде ще се проведат оставащите мачове от Шампионска лига. Според информацията Лисабон ще приеме оставащите двубои от надпреварата, като е спечелила в конкуренцията на Москва и Франкфурт.

Няколко са причините обаче от европейската футболна централа да изберат Лисабон. На първо място - всички португалски отбори отпаднаха от турнира и така останалите отбори ще са поставени в равни условия. Също така, от гледна точка на пандемията от коронавирус, ситуацията там е доста по-благоприятна. В Москва продължава да има голям брой заразени.

Идеята на УЕФА е след 1/8-финалите Шампионската лига да се играе в 1 мач на четири стадиона в радиус от 100 км. Това са 7 мача - четири 1/4-финала, два полуфинала и финал, в периода от 8 до 29 август. Официално УЕФА ще обяви как ще протече остатъкът от сезона в Шампионска лига на 17 юни. Финалът в турнира е планиран за 29 август. А кой отбор, според Димитър Бербатов, е с най-добри шансове да спечели Шампионска лига вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички