Решението за наказанието на Манчестър Сити може да доведе до хаос във Висшата лига


Решението за наказанието на Манчестър Сити може да доведе до хаос във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1284 0

По всяка вероятност Манчестър Сити ще трябва да почака, докато разбере какво е окончателното решение на КАС относно наказанието на клуба. Към този момент е ясно, че клубът е изваден от европейските клубни турнири в срок от 2 години, като според Mirror след два месеца ще стане ясно и окончателното решение.

От английския внесоха жалба по казуса до Спортния арбитражен съд, но нейното разглеждане бе отложено заради ситуацията с COVID-19. Изслушването ще започне в понеделник и ще се проведе в рамките на три дни, но има голяма вероятност окончателното решение да се забави с два месеца.

А това би довело до известен хаос около класирането във Висшата лига. Ако този срок стане факт, то до самия край на сезона няма да бъде ясно дали петото място ще осигурява класиране в Шампионска лига, възползвайки се от наказанието на "гражданите". Към момента тази позиция се заема от Манчестър Юнайтед, но борбата за място в Топ 5 включва още отборите на Уувърхемптън, Шефил Юнайтед, Арсенал и Тотнъм. И УЕФА и Манчестър Сити настояват крайното решение да бъде обявено в най-скоро време. А каква е главната цел пред Манчестър Сити през този сезон - може да видите в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички