Ювентус разби Барселона, Манчестър Юнайтед отпадна, грандиозен расистки скандал (ОБЗОР на Шампионска лига)


Ювентус разби Барселона, Манчестър Юнайтед отпадна, грандиозен расистки скандал (ОБЗОР на Шампионска лига)
Снимка: Getty Images/Guliver

3847 0

Тази вечер (8 декември) ще се изиграят последните двубои от Шампионска лига в 4 от 8-те групи за тази кампания. В две от тях са ясни първенците, заемащи двете водещи места, в трета Брюж и Лацио излизат в директен спор за място на осминафиналите, а в четвърта е направо... "мазало". Нека не забравяме и голямото завръщане на съперничеството между Кристиано Роналдо и Лионел Меси чрез Ювентус и Барселона.

В група H интригата е най-голяма. Манчестър Юнайтед, ПСЖ и РБ Лайпциг са с равни точки - по 9, като "червените дяволи" и немският тим се изпрарвят един срещу друг, а ако приемем, че ПСЖ няма да има проблеми с Башакшехир, то "червените дяволи" просто нямат право на грешка.

Очакват ни решаващи двубои от тези 4 групи, след които ще паднат въпросителните. Ето и двубоите от днес (в група F те стартират в 19:55 часа българско време, а във всички останали - от 22:00 часа българско време):

Група G

Групата, към която всички бяха приковали очи. Ювентус успя да разбие Барселона с 3:0 и по този начин да си осигури първото място. Кристиано Роналдо допринесе с два гола, а Лионел Меси не успя да се разпише. В другия мач Динамо Киев и Ференцварош излязоха в директен спор за 3-ото място, а украинците спечелиха с минималното 1:0 и ще играят в Лига Европа.

Група Н

В тази група стана най-голямата сензация до този момент, след като Манчестър Юнайтед бе изхвърлен от Шампионска лига. "Червените дяволи" имаха нужда от точка, но загубиха с 2:3 от РБ Лайпциг, след като допуснаха пасив от 0:3, който не можаха да наваксат. Другият мач - ПСЖ срещу Башакшехир се игра по-малко от 15 минути, когато избухна невиждан расистки скандал със съдия.

Група F 

Двубоите в тази група бяха най-ранни и развръзката последва най-скоро. Борусия (Дортмунд) очаквано задържа първата си позиция и спечели групата след победа след пълен обрат над Зенит - 2:1. Лацио е вторият отбор, който се класира за осминафиналите от тази група, като италианците се измъчиха с Брюж, който въпреки че бе с човек по-малко от 39-ата минута и изоставаше с 1:2, изравни в 76-ата минута, а в последните секунди дори нацели напречната греда. В крайна сметка двата тима завършиха 2:2 и Брюж остава на 3-о място и ще продължи в Лига Европа.

Група Е

Въпреки че не спечели последния си двубой и изненадващо завърши наравно 1:1 с Краснодар, Челси печели своята група с 14 точки, а Севиля остава втори с 13. Краснодар ще играе в Лига Европа, след като финишира с 3-ти с 5 точки. Последен е френският тим с едва 1 спечелена точка. Рен загуби с 1:3 от Севиля в последния си мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички