Безпрецедентно! Прекъснаха ПСЖ - Истанбул ББ след расизъм от съдията


Безпрецедентно! Прекъснаха ПСЖ - Истанбул ББ след расизъм от съдията
Снимка: Getty Images/Guliver

7865 0

Безпрецедентен случай на расизъм се разигра в двубоя от Шампионска лига между отборите на Пари Сен Жермен и Истанбул ББ. Двата отбора отказаха да продължат мача, след като четвъртият съдия на мача е обидил тъмнокож член на щаба на гостуващия тим на расистка основа.

По информации на журналиста Фабрицио Романо реферът покрай тъчлинията е подсказал на съдията кой от щаба на турския тим трябва да бъде санкциониран с жълт картон, като го е нарекъл "черното момче". От отбора на Башакшехир веднага са реагирали и са потърсили сметка на съдията защо го е нарекъл "черно момче". В мрежата се появи видео от случката, на което се чува "негро".

В знак на протест всички играчи на Башакшехир са напуснали терена и са се насочили към съблекалните. Играчите на ПСЖ пък са проявили съпричастност и също са се прибрали в тунела. В момента се търси нов рефер, който да заеме ролята на четвъртия съдия, за да продължи срещата. Демба Ба също бе заснет от камери разярено да търси обяснение от рефера за случилото се.

Припомняме, че двубоят на ПСЖ е от изключителна важност за класирането им към следващата фаза на надпреварата. Парижани се нуждаят поне от равенство, за да си гарантират мястото на 1/8-финалите. Според информация на beIN Sports, телевизията, излъчваща срещата, мачът ще се поднови от 22 часа в сряда вечер.

Очаквайте подробности в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички