Юрген Клоп сподели причината за феноменалния обрат срещу Барселона


Юрген Клоп сподели причината за феноменалния обрат срещу Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

1699 0

Измина точно една година от знаметия обрат на Ливърпул срещу Барселона в Шампионската лига. На 7-ми май 2019-та година мърсисайдци постигнаха нещо феноменално – след като бяха загубили с 0:3 на „Камп Ноу“ в първия двубой, те успяха да обърнат развоя на срещата, побеждавайки каталунците с 4:0 на "Анфилд".

По два гола на Джини Вайналдум и Дивок Ориги помогнаха на тима на Юрген Клоп да неутрализира Барселона и да достигне до финала в Шампионската лига. Още по-впечатляващ бе факта, че Ливърпул успяха да достигнат до победата без двама от основните си играчи – Мохамед Салах и Роберто Фирмино. Юрген Клоп разкри как неговият отбор е успял да надвие Барселона в един от най-паметните двубои от Шампионската лига. „Бяхме загубили с 0:3 в първия мач, тъй че бях директен в подготовката си за реванша. Основно говорех за тактики, но им казах и истината. Казах им „Трябва да играем срещу двама от най-добрите нападатели в света. Целият свят казва, че обратът не е възможен. И ако трябва да съм честен, може би са прави. Но това сте вие. Вие имате този шанс“. Наистина вярвах, че причината да ги обърнем не са възможностите им като футболисти, а това, че те като хора могат да преодолеят всяка една трудност в живота“, каза Юрген Клоп пред ‘Players Tribune’.

В крайна сметка победата срещу Барселона във фазата на полуфиналите донесе участие на Ливърпул на финала в Мадрид срещу Тотнъм на 1-ви юни миналата година, където те спечелиха шестата си титла от най-елитния европейски клубен турнир. А ето кой национален отбор е отказал да поеме Юрген Клоп преди да застане начело на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички