ВИДЕО: Една година от мига на Ливърпул и "един от най-великите обрати в Шампионска лига"


ВИДЕО: Една година от мига на Ливърпул и "един от най-великите обрати в Шампионска лига"
Снимка: Getty Images/Guliver

1677 0

Точно преди една година "Анфийлд" бе сцена на поредните емоционални моменти за феновете на Ливърпул заради двубой, който впоследствие обяви за най-големия обрат в Шампионска лига. Мърсисайдци направиха невиждан обрат срещу Барселона в полуфиналите на тунира.

В първия двубой в Испания каталунците си бяха осигурили повече от комфортна преднина - 3:0, като се считаше, че не е останала никаква интрига. Но не така мислеха момчетата на Юрген Клоп.

Още от самото начало на двубоя показаха, че не са обречени. Той започна по отличен начин за домакините, които откриха резултата още в седмата минута. Дивок Ориги се разписа, давайки нужния импулс на своя отбор. На почивката мениджърът на  Юрген Клоп извърши смяна в състава, пускайки в игра Джини Вайналдум на мястото на Анди Робъртсън. Холандецът изигра ключова роля след само осем минути, вкарвайки две попадения за своя отбор в рамките на по-малко от минута.

12 минути преди края на двубоя "червените" направиха и решителната крачка към големия финал. Трент Александър-Арнолд прояви невероятна хитрост при изпълнение на ъглов удар, "приспивайки" цялата отбрана на Барселона, а впоследствие намери останалия сам в наказателното поле Дивок Ориги, който вкара второто си попадение в мача и изстреля Ливърпул на финала. А останалото е история - отборът на Клоп спечели шестия си трофей от Шампионска лига, докато Барселона едва ли някога ще забрави унижението от полуфиналния двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички