Юрген Клоп отказал да поеме национален отбор преди да отиде в Ливърпул


Юрген Клоп отказал да поеме национален отбор преди да отиде в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1224 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е отказал варианта да стане селекционер на Мексико, съобщи AS. Това се е случило през 2015 година, след като напусна Борусия (Дортмунд).

Клоп е получил предложение да оглави националния отбор на мексиканците. Специалистът обаче е отвърнал с отказ, тъй като е искал да застане начело на клуб от Висшата лига.

"Чрез трето лице попитах дали той би имал интерес към това да застане начело на Националния отбор на Мексико и получих отговор: „Оценявам вашата покана, но все още имам още много работа в клубния футбол и искам да отида в Англия“, обясни Гилермо Канту, който тогава е спортен директор в мексиканската федерация.

Германският специалист е наставник на Ливърпул от 2015 г. Под негово ръководство отборът спечели Шампионска лига и предния сезон финишира на второ място в английското първенство. Споразумението му с клуба е до 2024 г. Ливърпул в момента е на върха в таблицата и се нуждае само от две победи, за да стане шампион. А поради какви причина Клоп леко "жегна" Челси - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички