Появи се любопитно обяснение за спряното дело на УЕФА срещу Суперлигата


Появи се любопитно обяснение за спряното дело на УЕФА срещу Суперлигата
Снимка: Guliver/GettyImages

1330 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин и други от ръководителите ѝ са можели да бъдат заплашени от арести, ако бяха предприели сериозни санкции срещу Барселона, Реал Мадрид и Ювентус. Това съобщи в Туитър журналистът на "New York Times"Тарик Панджа. Както е известно, вчера стана ясно, че УЕФА е прекратила дисциплинарното дело срещу трите футболни гранда.

На 20 април Търговският съд на Испания забрани на европейската футболна централа да възпрепятства организирането на Европейската Суперлига. В началото на юни се появи информация, че Министерството на правосъдието на Швейцария е забранило на УЕФА да налага санкции на клубовете до излизането на решението на Съда към Европейския съюз.

В Италия имаше публикации, че Реал, Ювентус и Барселона ще бъдат изключени от Шампионска лига. Само техните представители обявиха публично, че запазват ангажимента си към проекта и се надяват той да се реализира в бъдеще. Останалите клубове, включили се в проекта, излязоха от него и постигнаха споразумение с УЕФА.

Твърди се още, че от Суперлигата са подали иск в Европейския съд срещу ФИФА и УЕФА заради нарушаване на Закона за конкуренцията. А ето кога Барселона ще реши окончателно за Суперлигата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички