Бербатов обясни защо не е изненадан от отпадането на Ливърпул в Шампионска лига


Бербатов обясни защо не е изненадан от отпадането на Ливърпул в Шампионска лига
Снимка: Instagram

2444 0

Бившият български национал Димитър Бербатов изрази мнението си относно отпадането на Ливърпул от Шампионска лига. Той обяви, че не е изненадан от този факт и похвали наставника на Атлетико (Мадрид) - Диего Симеоне. Мърсисайдци водеха с 2:0, но допуснаха пълен обрат с 2:3 в продълженията, като и двата двубоя в редовното време завършиха 1:0.

"Всички сме наясно колко е трудно да защитиш трофея си в Шампионска лига. Само Реал Мадрид успя да го направи, а аз бях в отбора на Манчестър Юнайтед, когато стигнахме до последователни финали. Така, че отпадането на Ливърпул не бе особено изненада за мен. Особено пред срещу кой отбор играеха и наставник с впечатляващ рекорд в този турнир", заяви Бербатов.

"Под ръководството на Симеоне Атлетико има един определен начин на игра и това работи за тях. Ливърпул хвърли всичко възможно в атака, но грешките в защита им струваха отпадането. Може би, концентранцаията им не бе на ниво, а и им липсваше и Алисон. Клоп не бе прав да критикува дефанзивния начин на игра на Атлетико. Всичко зависи от Симеоне и начина, по който той иска да вижда своя отбор. Ливърпул знаеше как ще играе Атлетико, но пак не го победи.

Начинът му на игра им носи успехи и превърна Атлетико в истинска сила, така че никой не трябва го вини. Неслучайно бе свързван с отбори от Висшата лига, като Манчестър Юнайтед, Челси, Тотнъм. Тези три клуба имат различни традиции и всичко това казва много за успеха в Атлетико. Когато напусне мадридския клуб ще е в състояние да избира къде иска да отиде и ще вземе своя стил със себе си", допълни бившият играч на Манчестър Юнайтед пред betfair.

В същото време братът на Димитър Бербатов остава в ареста в Благоевград, след като бе задържан от полицията за разпространение на наркотици (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички