УЕФА хвърли вината за закъснението на финала на Шампионска лига върху "фалшивите билети"


УЕФА хвърли вината за закъснението на финала на Шампионска лига върху "фалшивите билети"
Снимка: Getty Images

2116 0

Ръководният орган на европейския футбол УЕФА обвини "фалшивите билети, които не работеха в турникетите" за 35-минутно закъснение на финала на Шампионска лига в събота между Ливърпул и Реал Мадрид в Париж, но английският клуб остро разкритикува отношението към неговите привърженици.

От УЕФА заявиха, че френската полиция е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне хиляди разочаровани фенове, които са се струпали пред стадион "Стад дьо Франс" в резултат на проблема с фалшивите билети, предаде АФП.

Но Ливърпул заяви, че са "силно разочаровани", че техните привърженици са били подложени на "неприемливо" разрушаване на периметъра за сигурност на националния стадион на Франция.

Финалът на най-престижния клубен турнир в Европа трябваше да започне в 22:00 часа българско време, но бе отложен поради опашките, предимно от фенове на Ливърпул, които не можаха да влязат в стадиона.

„В началото на мача турникетите в сектора на Ливърпул бяха блокирани от хиляди фенове, които бяха закупили фалшиви билети, които не работеха в турникетите“, се казва в изявление на УЕФА.

„Това доведе до струпване на фенове, опитващи се да влязат. В резултат на това началото бе отложено с 35 минути, за да се осигури достъп на възможно най-много фенове с истински билети.

„Тъй като броят на хората извън стадиона продължи да се увеличава след началото, полицията ги разпръсна със сълзотворен газ и ги изтласка от стадиона.

От УЕФА заявиха, че са „съпричастни“ към потърпевшите фенове и ще разгледат ситуацията заедно с местната полиция и власти, както и с Френската футболна федерация.

Част от привържениците с валидни билети не успяха да влязат на стадиона до края на първото полувреме.

Френският вътрешен министър Джералд Дарманин обаче посочи с пръст феновете на Ливърпул.

„Хиляди британски „привърженици“ или без билети, или с фалшиви такива, си проправяха път и понякога се държаха насилствено спрямо стюардите“, написа в „Туитър“ той.

Френската полиция съобщи, че е арестувала продавач на билети, който е продавал около 50 фалшиви билета близо до фен зоната на Ливърпул.

Легендата Гари Линекер се изказа изключително остро срещу организацията на финала на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички