Трагичен Лудогорец потрепери в Дъблин, но оцеля в Шампионска лига!


Трагичен Лудогорец потрепери в Дъблин, но оцеля в Шампионска лига!
Снимка: ludogorets.com

10251 0

Шампионът на България Лудогорец потрепери, но все пак успя да се класира за третия квалификационен кръг за влизане в групите на Шампионска лига. "Орлите изиграха изключително слаб мач срещу Шамрок Роувърс на стадион "Талахт" в Дъблин и отстъпиха с 2:1, като за малко да пропилеят аванса си от 3 гола, изкован в първата среща в Разград.

Двубоят започна кошмарно за Лудогорец, който бе подложен на сериозен натиск от Шамрок още от първата минута. Домакините закономерно стигнаха до гол в средата на полувремето, когато Арън Грийн се разписа. До края на полувремето "орлите" можеха да бъдат доволни, че не допуснаха повече попадения.

На почивката Анте Шимунджа извърши двойна смяна, пускайки в игра Спас Делев и Рик Джонатан на местата на Кирил Десподов и Бърнард Текпетей. Шест минути след началото на втората част Лудогорец остана с човек по-малко след много спорен втори жълт картон за Мануел Шоу, който бе изгонен за посягане с крак срещу противник.

В следващите минути Лудогорец удържа натиска на своя опонент, но в самия край на срещата Шамрок върна още един гол чрез резервата Айдомо Емаху, който вкара в 88-ата минута. Три минути по-късно обаче Каули Оливейра даде спокойствие на своя отбор с попадение във вратата на Шамрок за крайното 2:1.

Така с общ резултат 4:2 Лудогорец продължава към третия квалификационен кръг, където ще срещне отбора на Динамо Загреб.

РАЗВОЙ НА МАЧА ШАМРОК - ЛУДОГОРЕЦ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Шамрок Роувърс стартира силно двубоя и натика Лудогорец в собствената му половина. В деветата минута пък домакините можеха да намалят изоставането си в общия резултат след прекрасна голова възможност. Подаване, успоредно на голлинията, достигна до Ричи Тауел на далечната греда, който засече топката, но някак не успя да уцели очертанията на вратата на Лудогорец.

Натискът на Шамрок закономерно даде резултат. В средата на първото полувреме домакините успяха да вкарат попадение във вратата на Лудогорец. След центриране в наказателното поле Греъм Бърк стреля необезпокоявано с глава, а Серджио Падт спаси. При добавката обаче Арън Грийн засече от непосредствена близост и откри резултата - 1:0!

В следващите минути Шамрок продължи да бъде агресивен и създаде още няколко голови положения. Единствената ситуация за Лудогорец пък дойде в 32-ата минута след рутинен удар на Текпетей, който бе уловен с лекота от стража на домакините. Четири минути по-късно Ричи Тауел стреля опасно, но встрани от дясната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Анте Шимунджа извърши двойна смяна - извади от игра Кирил Десподов и Бърнард Текпетей, а на тяхно място включи Спас Делев и Рик Джонатан. Шест минути след подновяването на играта Лудогорец остана с човек по-малко на терена. Мануел Шоу закъсня при единоборство и посегна с крак към краката на съперник, а главният арбитър му показа втори жълт картон. Останаха съмнения дали Шоу извърши нарушение, но решението на съдията бе категорично - червен картон!

В следващите минути Шамрок упражни сериозен натиск към вратата на Лудогорец, но "орлите" се справиха в дефанзивен план. В средата на полувремето пък Ричи Тауел се опита да си изпроси дузпа, падайки в наказателното поле след съприкосновение с играч на Лудогорец. Главният арбитър обаче му покажа жълт картон за симулация.

В 73-ата минута Лудогорец можеше да стигне до гол, след като стана разбъркване пред наказателното поле на Шамрок, а Алекс Сантана стреля към вратата, но стражът Манус се намеси. В 88-ата минута Шамрок върна още един гол от изоставането си. Лудогорец се отпусна в отбрана и позволи да бъде пробит, а резервата Айдомо Емаху успя да разстреля Серджио Падт - 2:0!

Само три минути по-късно обаче Лудогорец успокои страстите на терена с попадение, което отказа Шамрок от обрата. След добър пробив отдясно Каули Оливейра нахлу в наказателното поле на домакините и с мощен удар под гредата не остави шанс на Манус да се намеси - 2:1! Голът ядоса домакинските привърженици, които нахлуха на терена в близост до българската врата, а мачът бе временно преустановен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Шамрок: Манус, Хор, Грейс, Ганон, Фин, Лайънс, Маккан, Тауел, О'Нийл, Грийн, Бурки

Лудогорец: Падт, Карничник, Вердон, Пластун, Недялков, Каули, Сантана, Шоу, Текпетей, Десподов, Сотириу

ПРЕДИ РЕВАНША ШАМРОК - ЛУДОГОРЕЦ:

Българският гранд Лудогорец стартира европейската си кампания с победа над черногорския шампион Сутиеска в първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Във втората фаза към групите на най-големия европейски клубен турнир "орлите" се изправиха срещу ирландския гранд Шамрок, като успяха да го победят с класическото 3:0 като домакин.

След убедителния успех в Разград възпитаниците на Анте Шимунджа могат да дишат спокойно за реванша в Дъблин, където "орлите" ще искат да запишат четвърта поредна европейска победа. Ако Лудогорец довърши започнатото в Разград и отстрани Шамрок, то в следващата фаза тимът ще се изправи срещу победителя от двойката Динамо Загреб (Хърватия) - Шкупи (Северна Македония).

„Готвим се сериозно за мача и подхождаме с голям респект към Шамрок. Концентрирани сме изцяло, тъй като знаем, че те са доста различен тим като домакин. С подкрепата на феновете у дома, отборът показва съвсем различна енергия. Наясно сме с това и мисля, че сме готови“, коментира Шимунджа преди реванша в Дъблин.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ РЕВАНША ШАМРОК - ЛУДОГОРЕЦ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Топ коефициенти за реванша между Шамрок и Лудогорец в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички