Това ли е човекът за големите мачове в Реал Мадрид? (ВИДЕО)


Това ли е човекът за големите мачове в Реал Мадрид? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

5029 0

Реал Мадрид ще се изправи срещу състава на Ливърпул в тазгодишния финал на Шампионска лига днес (28 май). Мадридчани гледат смело към 14-я си успех в турнира на богатите. За последните 4 триумфа на Кралския клуб обаче огромна заслуга имаше един от играчите на "лос бланкос".

Става въпрос за Гарет Бейл. Той пристигна в Реал Мадрид през лятото на 2013 година за рекордните тогава 101 милиона евро. В 258 участия за мадридчани уелсецът е отбелязал 106 попадения, а доста от тях се оказаха доста ключови.

Футболистът, който се отличаваше със своята скорост, имаше доста голяма заслуга за триумфите на мадридчани в Шампионска лига през 2014, 2016, 2017 и 2018 година.

Финалът срещу градския съперник през 2014-а

Финала в Лисабон противопостави двата отбора от мадрид Реал и Атлетико. "Дюшекчиите" бяха на косъм от победата, но тогава Серихо Рамос изравни резултата в добавеното време на втората част.

Стигна се до продължения. През целия мач Гарет Бейл играеше страхотно, включванията му по фланга бяха убийствени, помагаше в защита, често го виждахме и на върха на атаката тогава. Точно уелсецът даде начало на головата фиеста, която предстоеше в продълженията на финала.

Анхел Ди Мария проби отдясно и стреля, ударът му бе париран, но при добавката Бейл не сгреши с глава и направи резултата 2:1 в 110'. Мачът завърши 4:1 за "лос бланкос", но точно Бейл даде онази искра, която бе нужна на Реал за да се добере до заветния десети успех в най-комерсиалния европейски турнир.

Повторението на финала срещу Атлетико и решаващият мач срещу Ювентус

През сезон 2015/16 Реал отново излезе срещу Атлетико във финала на ШЛ. Тогава на "Сан Сиро" "дюшекчиите" отново изпитваха проблеми с опазването на Гарет Бейл. Уелсецът бе навсякъде по терена и всяваше хаос в защитата на противника. 

Мачът завърши 1:1 в редовното време и продълженията, стигайки се до дузпи. Зинедин Зидан отреди на Бейл да изпълни третата за Реал Мадрид, а той излез спокойно и не сгреши. В крайна сметка, Кралският клуб отново се поздрави с успеха, качвайки се на трона на Европа.

Следващата година Реал отново игра финал. Там се изправи срещу Ювентус и го победи категорично 4:1. Тогава Бейл се появи в 80' и нямаше време да покаже на какво е способен, но това по никакъв начин не му отне правото да ликува.

Шедьоврите на Бейл срещу Ливърпул през 2018 година.

На финала в Киев Бейл се появи от скамейката след час игра. Резултатът бе 1:1, но не след дълго това се промени. Само 3 минути бяха нужни на уелсецът да отбележи едно от най-красивите попадения вкарвани на финали.

Бейл засече чудесно центриране отдясно на Марсело и с брилянтен ножичен удар вкара топката за 2:1. Крилото обаче не приключи дотук. Минути по-късно футболистът стреля от близо 35 метра и отново намери вратата пазена от Лорис Кариус. 

Наскоро бе обявено, че Бейл ще си тръгне от Реал след края на сезона. Уелсецът ще бъде в групата за финала днес и от него зависи дали ще го видим в игра, отбелязвайки за пореден път в решаващия мач на турнира.

Ето и видео с най-добрите моменти на Бейл в Шампионска лига:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички