Тактическият ход, с който Анчелоти смята да матира Клоп


Тактическият ход, с който Анчелоти смята да матира Клоп
Снимка: GettyImages

2270 0

Мениджърът на Реал Мадрид Карло Анчелоти може да прибегне към любопитен тактически ход в опит да матира Юрген Клоп и състава на Ливърпул на финала в Шампионска лига. Италианският специалист обмисля да използва тактика, с която победи Ливърпул на "Анфийлд", когато все още бе наставник на Евертън.

Журналистът на The Athletic Майкъл Кокс пише в Туитър, че има усещането, че Анчелоти ще заложи на десен нападател, който да играе много дълбоко на терена. Той допуска, че Реал дори може да играе с хибридна постройка в отбрана, която да преминава от четирима към петима бранители.

В тази роля може да влезе Лукас Васкес, за когото подобна тактика не е чужда. Той може да се прибира дълбоко в отбрана, но и да играе остро в атака. В груповата фаза Анчелоти приложи подобна схема с уинг-бек срещу Интер, който действа по целия фланг, и се получи добре.

Анчелоти игра с такава схема в началото но 2021-ва, когато Евертън си тръгна от "Анфийлд" с победа с 0:2. Тогава обаче трябва да се отчете, че мърсисайдци действаха в отбрана с Озан Кабак и Джордан Хендерсън - и то на празен стадион, без фенове. Няма съмнение обаче, че Анчелоти вероятно ще заложи на по-консервативна схема на игра и ще разчита повече на контраатаки.

Всичко за финала в Шампионска лига, както и вероятни състави на Ливърпул и Реал Мадрид, вижте в линка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички