Томас Тухел за свой играч: Такива огромни пропуски не ни помагат


Томас Тухел за свой играч: Такива огромни пропуски не ни помагат
Снимка: Getty Images/Guliver

1203 0

Мениджърът на Челси Томас Тухел говори след равенството 1:1 срещу Реал Мадрид в първия полуфинален двубой от сблъсъка между двата тима в Шампионска лига. Той призна, че пропуските на централния му нападател Тимо Вернер не помагат на отбора.

"Той изпусна огромен шанс срещу Уест Хям, а сега изпусна огромен шанс и тук (срещу Реал), това не помага. Но не помага и да плачеш, да се оплакваш или да съжаляваш през цялото време за това. Има милиони хора, които си имат и по-тежки неща, за които да мислят, отколкото пропуските ти. Хубавото нещо в спорта е, че на следващия ден на никого не му пука. Днес сме тъжни и ядосани, това е нормално. Той е тъжен, ядосан и разочарован. Той е професионалист, труди се усилено. Всеки приема ситуацията, каквато е. Като си нападател, ако вкараш в следващия мач, никой не говори.

Не мисли, че посочваме с пръст, но разбира се, че нападателите искат да вкарват, да го направят за себе си и за отбора. Това е най-високото ниво и когато имаме добър половин час, какъвто имахме, и създаваме толкова много шансове, тогава би ми се искало да сме по-клинични и прецизни при завършващия удар. Предизвикателството е да не се тревожиш за това и да не съжаляваш твърде дълго. Сторихме това през второто полувреме като се отбранявахме добре" - сподели Тухел.

Колкото до двубоя, той остана доволен, но и разочарован от резултата, най-вече за първото полувреме, тъй като по думите му Реал е вкарал без никакви шансове, докато "сините" от Лондон са изпуснали много такива. Вижте немислимия пропуск на Вернер и бляскавата намеса на Куртоа (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички