Реал Мадрид и Челси не се победиха в първия полуфинал от Шампионска лига


Реал Мадрид и Челси не се победиха в първия полуфинал от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

7830 0

Първият полуфинален двубой от тазгодишното издание на Шампионска лига завърши без победител, след като Реал Мадрид и Челси завършиха 1:1 в Испания и оставиха цялата интрига от сблъсъка за реванша, който ще се състои след седмица - на 5 май, сряда, на "Стамфорд Бридж".

Футболистите на Зинедин Зидан бяха далеч от нивото, което демонстрираха в първия мач от четвъртфиналите срещу Ливърпул, като изглеждаха видимо изтощени от натоварения цикъл и късата резервна скамейка. Играчите на Томас Тухел пък изиграха солиден двубой и могат да съжаляват, че не измъкнаха нещо повече преди реванша. Все пак, те имат малко предимство поради гола си на чужд терен.

За Реал отново над всички в офанзивната фаза бе Карим Бензема, който умело задържаше и разпределяше топката, като вкара и красиво попадение, а освен него нацели и страничния стълб след добра солова акция. Преди изравнителния гол на французина в 29-ата минута Кристиан Пулишич бе извел своя тим напред в резултата (14') след отличен извеждащ пас от Рюдигер и технични изяви в противниковото наказателно поле срещу стража Тибо Куртоа.

Преди да се срещнат отново и да определят единия финалист в тазгодишното издание на Шампионска лига двата отбора имат на хартия лесни домакинства в местните първенства, като Реал Мадрид посреща Осасуна (01.05 - събота), докато Челси приема Фулъм на същата дата.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Варан, Начо, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич, Винисиус, Бензема

Челси: Менди, Аспиликуета, Рюдигер, Кристенсен, Силва, Чилуел, Жоржиньо, Канте, Маунт, Пулишич, Вернер

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През първите 10-ина минути от втората част двата отбора играха равностойно, като "сините" от Лондон имаха лек превес по отношение владеене на топката. 100%-ови голови положения обаче липсваха и пред двете врати.

В средата на полувремето двамата треньори решиха да търсят положителния развой в срещата чрез нови играчи, като Зинедин Зидан вкара в игра Еден Азар срещу бившия му клуб, докато Томас Тухел направи цели 3 смени наведнъж, вкарвайки Кай Хаверц, Хаким Зиеш и Рийс Джеймс на местата на Тимо Вернер, Кристиан Пулишич и Сесар Аспиликуета.

С изминаването на времето се усещаше все повече, че Челси е по-свежият отбор и този, който ще търси по-сериозно победата. Реал все пак загатна на няколко пъти, че не трябва да бъде подценяван. Зидан направи още две смени, за да освежи своя тим, вкарвайки в игра Алваро Одриосола и Марко Асенсио на местата на Марсело и Дани Карвахал, което даде резултат в първите минути след смяната.

До края на срещата никой от двата тима не се осмели да атакува по-смело и да потърси втори гол, като заложиха на сигурността. Така цялата интрига остава за реванша, който е след седмица в Лондон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути от срещата двата тима бяха по-внимателни и не предприемаха рискове. В 9-ата минута обаче "сините" организираха бърза контраатака, която завърши с подаване на Пулишич към Вернер, който от границата на вратарското поле стреля с крак, но Тибо Куртоа се намеси по великолепен начин и спаси, също с крак.

14' - 0:1! В секундите след пропуска на Вернер футболистите на Томас Тухел контролираха напълно срещата и създадоха още няколко атаки. При една от тях Пулишич получи извеждащо подаване зад отбраната на "кралския клуб". Американецът овладя топката, мина технично покрай Куртоа, след което преодоля бранителите, застанали на голлинията, и изведе своя тим напред в резултата.

В 23-ата минута дойде и първата възможност за домакините. Карим Бензема комбинира с Винисиус, след което напредна и стреля от средна дистанция с по-слабия си ляв крак в далечния ъгъл. Топката премина Едуар Менди, но се отклони от външната част на страничния стълб.

29' - 1:1! Реал изпълни по заучен начин ъглов удар. Каземиро бе намерен на далечната греда, пребори се с Аспиликуета, игра с глава към Милитао, който също отклони. В крайна сметка топката се озова в Бензема, който майсторски я спря и без да се бави разстреля Менди отблизо с безпощаден изстрел.

До края на полувремето Реал Мадрид изравниха силите и създадоха няколко атаки, от които обаче не произлезе нищо по-опасно. Така до нови попадения не се стигна и двата отбора се оттеглиха за почивка при равенство 1:1.

Всички най-важно преди срещата:

Скритият коз на Зинедин Зидан, който може да изпрати Реал Мадрид на финал!

Как се чувства Кристиан Пулишич преди двубоя с Реал Мадрид!?

Кой е фаворит според букмейкърите?

Зинедин Зидан vs. Томас Тухел, числата говорят сами!

Реал Мадрид никога не е побеждавал Челси в официален мач!

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА!

Групата на Реал Мадрид за днешния мач!

Какво заяви Томас Тухел преди срещата!?

Как Зинедин Зидан коментира заплахите на УЕФА, че Реал Мадрид ще бъде изваден от Шампионска лига през следващия сезон!?

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид ще се опита да вземе добър аванс още в първата среща, преди реванша в Лондон, който ще се състои на 5-ти май. На 1/4-финалите в турнира Кралския клуб отстрани Ливърпул с общ резултат 3:1, а Челси се справи с Порто с 2:1 след двете срещи.

През изминалия уикенд Реал не успя да победи Бетис в мач от Ла Лига и намали шансовете си за триумф в шампионата. Челси пък победи своя пряк конкурент за Топ 4 в Англия и вече диша една идея по-спокойно за мястото си в Шампионска лига през следващия сезон.

"Белия балет" е хегемон в надпреварата със своите 13 титли, но в последните два сезона неминуемо отпадаше на 1/8-финалите. Футболистите на Зидан обаче са в серия от 17 мача без загуба във всички турнири и днес ще излязат с голяма доза самочувствие.

Откакто Томас Тухел пое Челси в отбора се забелязва коренна промяна - "сините" са на 1/2-финал в Шампионска лига, в Топ 4 на Висшата лига и им предстои финал в турнира ФА Къп. През целия сезон в Шампионска лига лондончани са допуснали САМО три гола във вратата си!

Тони Кроос ще е на линия за големия мач днес, а в титулярния състав ще се завърне и Винисиус Жуниор. Серхио Рамос и Лукас Васкес са аут, а Ферлан Менди до последно ще е под въпрос, но добра новина за Зизу е завръщането на Даниел Карвахал. Челси пък ще бъде без Матео Ковачич, но Томас Тухел няма проблеми с други контузени играчи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички