Тактическият гений на Зинедин Зидан, който прати Ливърпул в нокдаун


Тактическият гений на Зинедин Зидан, който прати Ливърпул в нокдаун
Снимка: Getty Images/Guliver

3123 0

Вчера Реал Мадрид победи Ливърпул с 3:1 в първия 1/4-финален сблъсък между двата отбора в Шампионска лига. Въпреки че капитанът Серхио Рамос и Рафаел Варан не взеха участие в срещата, защитата на Кралския клуб се справи сравнително добре с опазването на Салах, Мане и Жота.

За мърсисайдци трайно контузени са Върджил ван Дайк и Джо Гомес, а в тяхно отсъствие Юрген Клоп започна да залага на Озан Кабак и Натаниел Филипс. В мача срещу Реал Мадрид обаче, двамата крайни бранители на Ливърпул Анди Робъртсън и Александър-Арнолд се представиха под нивото си, а груба грешка на Арнолд дори доведе до гола на Марко Асенсио за 2:0.

След края на мача Зинедин Зидан заяви, че е инструктирал своите защитници и халфове да търсят с дълги подавания напред Винисиус Жуниор и Карим Бензема, което за пореден път потвърждава колко зрял в тактическо отношение е Зизу:

"Бековете на Ливърпул излизат много напред. Имаше такива указания - с дълги пасове зад тях да търсим нашите нападатели, веднага щом си възвърнем притежанието на топката. Получи се доста добре за нас и за Винисиус."

Реал Мадрид стигна до първите си два гола в мача точно по този начин - първо Тони Кроос прати пас "по конец" към Винисиус, а след това Александър-Арнолд не се справи с подобно подаване от дълбочина и изведе Марко Асенсио сам срещу Алисон.

Всичко по-интересно около самата среща можете да прочетете ТУК.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички