Грешки провалиха Ливърпул в Мадрид - и най-голямата дойде от Юрген Клоп


Грешки провалиха Ливърпул в Мадрид - и най-голямата дойде от Юрген Клоп
Снимка: Getty Images/Guliver

6640 0

Ливърпул беше господар на собствения си крах в испанската столица Мадрид във вторник вечер. Мърсисайдци платиха цената за безбройните си грешки във визитата на Реал Мадрид. А най-голямата грешка дойде от самия мениджър, пише авторитетното британско издание The Athletic в свой анализ на случилото се в първия 1/4-финален двубой от Шампионска лига между Реал и Ливърпул.

"Червените" започнаха ужасяващо срещата, като имаха трудности дори да разиграват и задържат топката. В първите минути на "Алфредо ди Стефано" нямаше и помен от играта на мърсисайдци, показана срещу Арсенал няколко дни по-рано. Нямаше я нито агресията, нито концентрацията, нито дори тактическата дисциплина. Ливърпул бе тотално надигран през първото полувреме и можеше да се радва, че изостава със само 2 гола.

Освен индивидуалните грешки по терена, вина трябва да понесе и Юрген Клоп. Германецът извърши неочаквана смяна в своя стартов състав, която изненада мнозина. Клоп предпочете да заложи на Наби Кейта в средата на терена, вместо на Тиаго Алкантара. И това сякаш се оказа най-голямата грешка в двубоя, поправена 42 минути по-късно.

Преди мача Клоп оправда избора си по следния начин: "Нямаше как да пренебрегна представянето на Кейта на тренировки, които виждам напоследък." Това, което е видял Клоп на тренировки от Кейта, далеч не се видя и на терена. И закономерно, след 42 минути игра, германецът се престраши да го извади от състава и да включи на негово място Тиаго.

След двубоя Юрген Клоп обясни смяната на Кейта по следния начин: "Няма нищо странно в изваждането на Кейта. Предприех промяна, защото не ми харесваше, както се развива мачът. Чисто тактически ход. Но Кейта не беше единствен, който играе слабо. В този момент исках да направя още няколко смени."

През втората част играта на Ливърпул се подобри и тимът успя да върне едно попадение, но вече бе далеч по-трудно за отбора след инкасираните два гола през първата част. Решението на Клоп да включи Кейта сред титулярите значително натежа на мача, който при други обстоятелства можеше да се развие и в съвсем друга посока.

След двубоя Наби Кейта е станал обект на расистки обиди в социалните мрежи, където потребители масово са го атакували с непристойни коментари. Подобна расистка практика се забелязва все по-често срещу футболисти от водещите отбори в Англия, когато направят слаб мач за своя тим. Самият Кейта е спряган за трансфер в конкурент на Ливърпул от Висшата лига (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички