Барселона в дуела на "шампионите в криза", докато изненадващият фаворит в Шампионска лига ще гони първи трофей


Барселона в дуела на "шампионите в криза", докато изненадващият фаворит в Шампионска лига ще гони първи трофей
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

1864 0

Време е и за последните мачове от осминафиналната фаза в Шампионска лига преди да започнат и реваншите. Когато бе изтеглен жребият, вълнението около сблъсъка Наполи - Барселона бе сериозно, но сякаш оттогава кризата и в двата клуба се задълбочи. Това важи особено за шампиона на Италия, който вече е девети и изостава с цели 27 точки от лидера Интер. Първенецът на Испания пък е трети в Ла Лига - с осем пункта пасив от Реал Мадрид, който се издъни в последния кръг.

Арсенал е сериозен фаворит за първи трофей в Шампионска лига - среща Порто

Арсенал среща Порто в Шампионска лига

В другия дуел пък ще видим старта на един от големите фаворити за трофея през този сезон. Изненадващо или не, това е Арсенал. Специалисти и анализатори поставят "топчиите" по шансове за триумф веднага след Манчестър Сити и Реал Мадрид. Никога до този момент "артилеристите" не са печелили надпреварата, а сега в осминафиналната фаза ще се сблъскат с Порто.

Платформата за онлайн спортни залози efbet предлага коефициент от 6,20 за това Арсенал да спечели Шампионска лига - за сравнение за Байерн е 8,20, а за ПСЖ - 11,00. Ставката на букмейкъра за победа на Микел Артета и компания срещу Порто на "Ещадио до Драгао" е 1,75, докато тази за успех на "драконите" - 5,00. Пазарът за равенство пък е оценен на 3,60.

Порто ще трябва да промени негативна тенденция, за да поднесе една от изненадите в тази фаза. Откакто "драконите" спечелиха трофея в турнира и отстраниха Манчестър Юнайтед по пътя си (2004 г.), те не са отстранявали английски съперник в елиминации от два мача (седем такива случая - всеки път отпадат). Освен това Порто ще опита да вземе добър резултат у дома, тъй като никога не е печелил в Англия (3 равенства и 18 загуби), като в същото време е загубил осем от последните си девет визити. Все пак увереност им дава фактът, че са спечелили 12 от последните си 17 мача у дома в Шампионска лига (1 равенство и 4 загуби в другите).

Освен това Порто има само една загуба в последните си десет мача във всички турнири у дома (7 победи и 2 равенства в другите). Арсенал обаче може да се похвали с впечатляваща защита, като само Реал Сосиедад (2) е допуснал по-малко попадения от "топчиите" в груповата фаза - 4. Букайо Сака пък е в летяща форма с шест гола в последните си четири мача.

Наполи или Барселона: Кой шампион в криза ще надделее?

Наполи и Барселона в поредна елиминация в Европа

В другия дуел, който също стартира в 22:00 часа българско време, Барселона е лек фаворит срещу Наполи. Коефициентът на efbet за успех на каталунците на стадион "Диего Армандо Марадона" е 2,55, докато ставката за триумф в полза на домакините е 2,80. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 3,30.

Часове преди мача Наполи смени треньора си, след като през уикенда тимът едва се добра до точката в края срещу Дженоа. Франческо Калцона е третият треньор начело на шампиона през тази кампания. Той ще опита да прекара "партенопеите" към следващата фаза за едва втори път, но чисто исторически те са спечелили само два от последните си 16 мача срещу испански съперници (9 загуби и 5 равенства).

За трети път в последните пет сезона тези опоненти се срещат в елиминации, като във всеки от случаите Барселона е продължавал напред. Каталунците ще разчитат на Роберт Левандовски, който е с четири гола в последните три мача. Джовани Ди Лоренцо пък е надеждата за Наполи. Капитанът изравни през уикенда срещу Дженоа, като вече има пряко участие в девет попадения през сезона (2 гола и 7 асистенции).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички