Старт на 6-ия кръг в Шампионска лига: Интригата е налице в част от групите!


Старт на 6-ия кръг в Шампионска лига: Интригата е налице в част от групите!
Снимка: Getty Images

1417 0

Във вечерта на 1 ноември започва последният шести кръг от груповата фаза на турнира Шампионска лига. Ще се изиграят 8 мача, а сред най-интересните са Ливърпул - Наполи, Олимпик Марсилия - Тотнъм, Спортинг Лисабон - Айнтрахт Франкфурт и Байерн Мюнхен - Интер!

Група "А"

Ливърпул приема Наполи на "Анфийлд" и ще търси отмъщение за загубата с 1:4 в Неапол. Тимът на Юрген Клоп се нуждае от победа с поне 3 гола разлика, ако иска да свали "небесносините" от първото място. В момента италианците са лидери с пълен комплект от 15 точки, а мърсисайдци са втори с 12 пункта. Аякс е трети с 3 точки, а Глазгоу Рейнджърс е на дъното с нулев актив. Шотландците са домакини на нидерландците, но трудно ще ги изместят от третата позиция, тъй като допуснаха тежка загуба с 0:4 в Амстердам.

Група "В"

Тук Брюж е лидер с 10 точки, следван от Порто (9), Атлетико Мадрид (5) и Байер Леверкузен (4). Тази вечер "аспирините" посрещат водача в групата, а Чоло Симеоне и компания гостуват на "драконите" в опит да си гарантират третото място и участие в 1/16-финалите на Лига Европа. 

Група "С"

Всичко е ясно в тази група - Байерн е недостижим лидер с 15 точки, а Интер спечели втория билет за 1/8-финалите, събирайки 10 пункта. Барселона е на трета позиция с 4 т., а Виктория Пилзен е с 0. Все пак, ще бъде интересно как ще завърши битката в Мюнхен и дали баварците ще запазят 100-процентовия си актив.

Група "D"

Всеки един от четирите отбора в нея има шанс да стигне до пролетната фаза на надпреварата - лидер е Тотнъм с 8 точки, следван от Спортинг Лисабон (7), Айнтрахт Франкфурт (7) и Олимпик Марсилия (6). "Шпорите" гостуват във Франция (в първия мач победиха с 2:0) без треньора си Антонио Конте, който бе изгонен в края на срещата със Спортинг миналата седмица, а португалците са домакини на немците (в първия мач ги победиха с 3:0).

Програмата за 1 ноември:

19:45 ч. Байер Леверкузен - Брюж

19:45 ч. Порто - Атлетико Мадрид

22:00 ч. Байерн Мюнхен - Интер

22:00 ч. Ливърпул - Наполи (ето коя българска ТВ ще го излъчи)

22:00 ч. Олимпик Марсилия - Тотнъм

22:00 ч. Виктория Пилзен - Барселона

22:00 ч. Глазгоу Рейнджърс - Аякс

22:00 ч. Спортинг Лисабон - Айнтрахт Франкфурт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички