Справедливост: Отговорникът за скандалната дузпа, спасила ПСЖ в Шампионска лига, си получи заслуженото


Справедливост: Отговорникът за скандалната дузпа, спасила ПСЖ в Шампионска лига, си получи заслуженото
Снимка: Getty Images

11269 0

ПСЖ успя да се спаси от кошмарна ситуация в "групата на смъртта" в Шампионска лига, след като избегна поражението от Нюкасъл. Парижани изравниха за 1:1 с дузпа в последните секунди, която бе реализирана от Килиан Мбапе.

Главният арбитър Шимон Марчиняк, който ръководи и финала на Световното първенство по футбол в Катар, първоначално не отсъди дузпа. След това обаче получи сигнал от ВАР, отиде да преразгледа ситуацията и промени решението си.

Тино Ливраменто от "свраките" в действителност игра с ръка, но преди това топката се отклони от тялото му - ситуация, при която арбитрите не отсъждат 11-метров наказателен удар. Още повече, че за намеса на ВАР е необходима "очевидна съдийска грешка".

Томаш Квиатковски отговаряше за ВАР и направи грешното решение, което напълно променя всичко в групата. Днес (29.11) той трябваше да отговаря за ВАР и на друг мач от Шампионска лига - между Реал Сосиедад и РБ Залцбург, но това няма да се случи след решение на УЕФА, пише престижното британско издание The Telegraph.

Все още не е ясно кой ще замести 45-годишния поляк, който редовно ръководи срещи в елита на страната си. Не се знае и дали ще има допълнителни санкции.

Вижте срамната постъпка и как ПСЖ се спаси в Шампионска лига с измислена дузпа (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички