Срам! Слаб ПСЖ оставаше извън елиминациите в Шампионска лига - спаси се с абсурдна дузпа в края (ВИДЕО)


Срам! Слаб ПСЖ оставаше извън елиминациите в Шампионска лига - спаси се с абсурдна дузпа в края (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5417 0

Френският шампион ПСЖ отново разочарова в Шампионска лига, но все пак като по чудо не допусна второ поражение от Нюкасъл. Парижани се измъкнаха с несъществуваща дузпа в последните секунди и приключиха при равенство 1:1!

Те имаха претенции за дузпа на няколко пъти, като спокойно може да се каже, че в други ситуации те бяха по-основателни. В последните секунди топката в действителност срещна ръката на играч на "свраките" в наказателното му поле, но преди това се отби в гърдите му.

Мбапе се нае с изпълнението и не сбърка, след като през първото полувреме Исак бе дал преднина на англичаните с първия си гол в Шампионска лига. Неговите съотборници удържаха преднината, след като съперникът се отчете с куп пропуски

В другия мач от групата Борусия Дортмунд записа трета поредна победа, сломявайки Милан с 3:1. Така германците си гарантираха място на 1/8-финалите и остават първи с 10 точки. ПСЖ е на втора позиция със 7, докато Нюкасъл и Милан остават с по 5 на последните две места.

Ако дузпата не бе дадена и резултатът бе останал непроменен, то футболистите на Луис Енрике щяха да са в много тежка позиция в последния кръг и нямаше да държат съдбата си изцяло в свои ръце.

Припомняме, че при дуела в Англия между двата тима от втория кръг в групите "свраките" разбиха днешния си съперник с 4:1. Така за първи път от сезон 2014/15 парижани допускат пет или повече попадения от един и същ опонент в едно издание на групата фаза в Шампионска лига (тогава от Барселона - отново пет попадения).

Следващият двубой за френския шампион е в Лига 1 - като гост на Льо Авър (03.12), докато в Шампионска лига в последния кръг завършва с гостуване на Борусия Дортмунд (13.12). За Нюкасъл пък предстои сблъсък с Манчестър Юнайтед от Висшата лига (02.12), а за финал в групите в Европа ще приеме у дома Милан (13.12).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4-тата минута се откри първата добра ситуация и тя бе за домакините. Усман Дембеле показа техника по фланга и центрира меко, като Лий се размина с топката. В крайна сметка Руис успя да стреля, като взе топката от крака на Мбапе, но изпълнението му мина над напречната греда. Около пет след това французинът също бе много близо до гола, но Поуп се намеси.

В 12-ата гостите отговориха подобаващо. Алмирон проби и подаде към Исак в наказателното поле, но той шутира неточно от чудесна позиция.

24' - 0:1! В средата на полувремето крайният бранител Ливраменто се отчете с фамозен пробив и се разходи по границата на наказателното поле. Той подаде към Алмирон, който стреля, а Донарума се намеси и спаси. Италианецът обаче прати топката на пътя на Исак, който на празна врата вкара първия си гол в Шампионска лига.

В 32-рата минута Поуп отново блесна. След страхотен пробив Дембеле шутира, но вратарят се разтегна и с една ръка предотврати попадението.

В добавеното време Мбапе проби и намери Дембеле в наказателното поле. Той стреля с едно докосване, но Шер блокира удара и спря пътя на топката, който категорично щеше да завърши в мрежата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първата добра ситуация за гол през второто полувреме се откри в 56-ата минута пред вратата на Поуп. Стражът излезе да пресича технично подаване към Мбапе в наказателното поле и се намеси ключово, за да предотврати сигурен гол.

След малко по-малко от час игра Дембеле си изкара жълт картон, след като опита да стигне дълга топка, но изблъска съперник в гръб. Той реагира бурно на отсъденото нарушение и съдията му показа официално предупреждение. Заради него пък ще пропусне последния мач от групите - срещу Борусия.

В 66-ата минута Поуп се отличи с едно от най-добрите спасявания в живота си. Мбапе проби отдясно и преодоля съперник, след което намери Баркола, който като по чудо не вкара. От непосредствена дистанция стреля, но някак уцели хвърлилия се към далечния си ъгъл Поуп, който спаси с десния крак.

Секунди след това Баркола бе изведен сам срещу Поуп след отлично отклонена топка с фино докосване. Младокът обаче се позасуети и от малък ъгъл потърси гола вместо да подаде в наказателното поле към съотборник.

В 82-рата минута Дембеле отново бе близо до попадението, след като получи остро подаване в наказателното поле и стреля с едно докосване, но изпълнението му мина с малко покрай вратата.

В 87-ата минута като по чудо гостите не изравниха. Мбапе се справи с двама в наказателното поле след феноменален финт. Последва силен удар с десния крак, спасяване от Поуп, а след това добавка от Килиан с левия, която обаче излезе в аут.

В последните секунди гол така и не падна, а Баркола се отчете с нов сериозен пропуск, след като завърши топка от въздуха, но много неточно - на няколко метра от голлинията.

В петата минута от добавеното време за пореден път домакините поискаха дузпа. В пореден случай претенциите бяха свързани с игра с ръка, като този път Марчиняк бе повикан сам да преглед ситуацията. Въпреки че топката рикошира първо в тялото, а след това в ръката на играч на Нюкасъл, дузпата бе дадена.

90+8' - 1:1! Мбапе се нае с изпълнението и бе категоричен, пращайки топката в горния ъгъл.

СЪСТАВИ

ПСЖ: Донарума, Ернандес, Угарте, Шкриниар, Хакими, Данило, Лий, Руис, Дембеле, Муани, Мбапе

Нюкасъл: Поуп, Ласелс, Майли, Шер, Ливраменто, Трипиър, Гимараеш, Алмирон, Гордън, Исак, Жоелингтон

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ситуацията в групата: Борусия Дортмунд е лидер със 7 точки след двете победи над Нюкасъл, а ПСЖ е втори с 6 пункта. Милан е трети с 5, докато "свраките", които бяха лидер след първите две срещи, остават последни с 4 точки.

Това е втори дуел в историята между тези опоненти, като при първия, за мнозина шокиращо, в Англия домакините разбиха съперника си с 4:1. Алмирон, Бърн, Лонгстаф и Шар се разписаха за Нюкасъл, а Люка Ернандес временно бе намалил за 1:3.

Александър Исак изглежда като заплаха за парижани, въпреки че не вкара в първия мач. Той се разписа три пъти в последните четири срещи на отбора си - в два от случаите головете идваха между 55-ата и 65-ата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички