След драма и скука: Още два 1/4-финалисти в Шампионска лига са ясни


След драма и скука: Още два 1/4-финалисти в Шампионска лига са ясни
Снимка: Getty Images

3949 0

След много зрелище и драма в единия двубой, както и скука без голове в другия - ясни са още два отбора, които се класираха за осминафиналите в най-силния европейски клубен турнир - Шампионска лига. Техните имена са Реал Мадрид и Манчестър Сити.

Кралят на Европа Реал отново лиши ПСЖ от голямата му мечта

13-кратният европейски клубен шампион успя да осъществи обрат не само след първия сблъсък, завършил при резултат 1:0 в полза на домакините на "Парк де Пренс", но и обрат във втората среща, след като отново Килиан Мбапе даде преднина на своя тим.

Тогава обаче на сцената излезе Карим Бензема. Френският нападател се отчете с хеттрик за Реал Мадрид. Първият гол до голяма степен ще тежи на съвестта на европейския шампион с Италия Джанлуиджи Донарума. Италианецът позволи на Бензема да го пребори в наказателното поле, след което сгреши подаване и подари топката на Винисиус. Бразилецът не се засуети и комбинира с Бензема, който вкара първия си гол.

Последва сериозен натиск на Реал, който се отплати. Първо Лука Модрич блесна с две великолепни подавания, второто от които към Бензема в наказателното поле - завършил с попадение. Секунди след това пък грешка в центъра за парижани бе наказана отново от Карим, който реагира светкавично на грешка от капитана на опонента Маркиньос.

Сити не си даде зор и не унижи допълнително Спортинг

В другия двубой Манчестър Сити и Спортинг Лисабон за първи път в съперничеството си завършиха наравно (2 победи за "гражданите" и една за лисабонския гранд до момента в официалните им срещи).

Разбира се, Пеп Гуардиола бе заложил на резерви, но съставът му отново изглеждаше достатъчно звезден, така че испанският специалист със сигурност няма да бъде доволен от резултата. Все пак Сити бе спечелил първата среща с повече от категоричното 5:0 и напрежение нямаше.

Остават четири места за четвъртфиналите в Шампионска лига

Жребият за четвъртфиналите ще се състои след изиграването на всички осминафинални двубои. Той ще бъде отворен, което значи, че всеки отбор може да се изправи срещу всеки, без никакви ограничения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички