След 20 г. Меси и Роналдо са аут: Започва нова битка за голмайстор в Шампионска лига


След 20 г. Меси и Роналдо са аут: Започва нова битка за голмайстор в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2164 0

Тази вечер започва груповата фаза на Шампионска лига сезон 2023/24 и за първи път от 20 години в същинската част на турнира няма да участва нито Лионел Меси, нито Кристиано Роналдо. Това са двамата водещи голмайстори в историята на надпреварата.

През настоящата кампания има четирима фаворити в битката за званието "голмайстор на сезона" и това са Ерлинг Холанд от Манчестър Сити, Килиан Мбапе от ПСЖ, Хари Кейн от Байерн Мюнхен и Роберт Левандовски от Барселона.

Полякът вече не е първа младост, но тъй като е единственият опитен снайперист в Шампионска лига след напускането на Бензема, Роналдо и Меси към други континенти, намира място в тази престижна четворка.

Въпреки че неговият Барселона мечтае за отдавна непостиган успех в Турнира на богатите, изглежда, че битката ще бъде между младите Мбапе и Холанд.

Манчестър Сити се падна в една група с Йънг Бойс, Цървена Звезда и РБ Лайпциг. Ерлинг може да вкара на всеки от тези съперници, тъй като Шампионска лига е любимият му турнир. Норвежецът има 35 попадения в турнира, а френският национал - с 5 повече. Роналдо и Меси са далеч напред, но между двамата голаджии съревнованията вече започнаха, защото разбират, че им предстои битка за "Златната топка" през следващите години.

И в този сезон на Мбапе няма да му бъде лесно. На ПСЖ им се падна "групата на смъртта", където са Милан, Нюкасъл и Борусия (Дортмунд). Ако нестабилните парижани не успеят да излязат от групата, Холанд ще получи предимство в тази гонка.

Отборът на Луис Енрике дори във Франция не успя да започне сезона подобаващо и е на пето място в класирането. Лидер е Монако. Парижани определено ще се сборят в Шампионска лига, но на Холанд ще му е по-лесно. Алварес, Доку и Грийлиш му осигуряват головите пасове, дори без контузения Де Бройне.

Нещо повече, Манчестър Сити е фаворит през новия сезон, след като спечели миналия. Серийните победи на Реал Мадрид убедиха публиката, че "Ушатата" може да бъде спечелена два пъти поред. А ето какво каза Пеп Гуардиола след въпрос ще защити ли Сити титлата си в ШЛ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички