Симоне Индзаги: В началото беше просто мечта, между Реал Мадрид и Ман Сити избирам...


Симоне Индзаги: В началото беше просто мечта, между Реал Мадрид и Ман Сити избирам...
Снимка: Getty Images

3568 0

Треньорът на Интер - Симоне Индзаги, остана изключително доволен от големия успех на неговия тим в Шампионска лига. "Нерадзурите" прекратиха 13-годишна пауза, стигайки до финал в първия по сила европейски клубен турнир след нов успех с 1:0 над Милан в полуфиналите на надпреварата.

Първият кръг завърши при резултат 2:0 в полза на играчите на Индзаги и така с общ резултат те си гарантираха билет за Истанбул, където на 10-и юни ще срещат победителя от срещата Манчестър Сити - Реал Мадрид.

"В следващите няколко дни може би ще осъзнаем какво се случи. В началото беше просто мечта, но ние винаги вярвахме, направихме изключителна серия, а да спечелиш полуфинала в дерби по този начин е изключително удовлетворяващо. Можем само да похвалим момчетата", заяви Индзаги пред "Sport Mediaset" и продължи.

"Показаха сила, решителност, агресия, концентрация, бяха страхотни. Изиграхме 4 дербита от януари и спечелихме всичките. Знаем, че Милан са шампионите на Италия и имат много качество, но играчите бяха отлични и заслужават да се насладят на тази вечер.

Преди много време бях казал, че ще положим огромни усилия без да се съсредоточаваме в една или друга надпревара, а просто опитвайки да постигнем най-доброто от себе си. От първи април играем на всеки 48/72 часа, но стигнахме до 2 финала, а в Серия А отново се върнахме в правия път", добави специалистът.

Манчестър Сити или Реал Мадрид на финала?

"Те са два от най-добрите отбори в Европа. Първият мач беше равностоен, можеш да видиш качеството, с което разполагат. Щастлив съм от постигнатото и ще гледам към утрешния мач с огромен интерес", призна наставникът на "нерадзурите".

В отговор към критиците

"Знам кой винаги беше там и кой не в момент на нужда. Знам какво се случи през тези месеци, но съм късметлия, че имам страхотен щаб зад себе си, отбор, който ме следва във всичко в продължение на 20 месеца и сега предстоят нови 2 финала и лига, в която има за какво да се борим.

Горд съм, че съм в този клуб. Когато ми се обадиха, знаех какво се беше случило с Интер последните години. Преди 19 месеца бях помолен да достигна 1/8 финалите на Шампионска лига, което клубът не беше успял да стори от 2011 г. Мисля, че миналият ни сезон в Шампионска лига беше много добър, а този дори още по. Никой не ни дава нищо безплатно, срещнахме силни опоненти и спечелихме мястото си на финала", завърши Симоне Индзаги.

Какво каза след края на срещата и треньорът на Милан Стефано Пиоли?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички