Стефано Пиоли: Съсипахме полуфинала за 15 минути, не мога да упрекна играчите


Стефано Пиоли: Съсипахме полуфинала за 15 минути, не мога да упрекна играчите
Снимка: Getty Images

3364 0

Треньорът на Милан - Стефано Пиоли, обясни на какво отдава невъзможността неговият състав да се справи с вечния съперник Интер след 4 последователни загуби от него и черешката на тортата - отпадането от Шампионска лига.

"Росонерите" допуснаха 2 поражения в полуфиналния етап от първия по сила европейски клубен турнир от "нерадзурите". В реванша възпитаниците на Симоне Индзаги се наложиха с 1:0 и си капарираха място на финала в Истанбул.

"Има огромно разочарование. Беше страхотно приключение. Никой от отпадналите в групите нямаше да стигне полуфиналите, побеждавайки отбори като Тотнъм и Наполи, но все пак искахме да играем на финала", призна Пиоли пред "Sport Mediaset" и продължи.

"Има разочарование и за това, че съсипахме полуфинала с първите 15 минути в първия мач. През останалото време - изправихме се срещу много силен отбор, но до голяма степен се справихме със задачата. Имахме някои шансове да излезем от задънената улица тази вечер и това можеше да ни помогне, но може би не беше достатъчно", добави специалистът.

Защо загубиха "росонерите"?

"Не мога да упрекна играчите си за нищо, тъй като дадоха всичко от себе си. Опитаха с нашия стил на игра и вложиха цялата си енергия. Сега трябва да завършим сезона по добър начин, защото ще е жалко да не го направим.

Ако започнеш полуфинала и 12 минути по-късно губиш с 2:0, това прави голяма разлика. Вярно е, че крайният резултат влияе върху преценката за представянето, но мисля, че тази вечер бяхме много по-близо от първия мач. Беше много изравнено и просто не си грабнахме шансовете. Това ни спираше тези два мача.

Не бяхме опасни колкото по принцип сме отпред, което се дължи и на солидната защита на Интер, но също така и на факта, че не повишихме темпото и не бяхме достатъчно прецизни при подаванията си. В такъв случай трябва да вдигнеш летвата и опитахме всичко, но не бяхме достатъчно остри. Интер успя да вкара от първата си възможност срещу нас, докато ние не съумяхме да го сторим", каза наставникът.

За късните промени

"Подготвях смените, когато вкараха. Отборът контролираше добре топката и много пъти стигахме до вратата им, но ни липсваше прецизност и качество, за да осъществим тези шансове. След това, докато подготвяхме смените, голът падна", завърши Стефано Пиоли.

Любопитните думи и признания на героя за Интер Лаутаро Мартинес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички