Шави: Барселона е готов да се бори за оцеляване в Шампионската лига


Шави: Барселона е готов да се бори за оцеляване в Шампионската лига
Снимка: Getty Images

1652 0

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, говори преди четвъртия мач на каталунците от настоящата кампания в Шампионска лига. Възпитаниците на специалиста приемат Интер в среща с голям заряд за двата тима, тъй като "блаугранас" ще трябва да постигнат задължителна победа, ако искат да продължат участието си в надпреварата.

Те се поставиха в тази позиция след две поредни загуби от Байерн Мюнхен и Интер, които оставиха колоса с едва три точки. Успех за "змията" би пречупил окончателно Барселона, а Шави съжалява възпитаниците си за положението, в което са поставени.

"Жалко е, че сме в такава ситуация. Нямаме друг избор, освен да спечелим. Нямаме право на грешка. Това е като финал и ще подходим сериозно. Ще дадем всичко от себе си. Имаме нужда от нашите фенове на "Камп Ноу" и се надявам да спечелим", обясни испанеца пред медиите в Каталуния.

Ернандес обясни, че ново отпадане би било голямо разочарование за клуба, но позитивизмът ще трябва да остане на лице.

"Пропуснахме твърде много положения в предишните два мача, но все още имаме шанс да покажем, че сме живи. Не трябва да сваляме гарда. В отбора има много талантливи играчи и желание за реванш, така че трябва да дадем всичко от себе си, за да излезем победители", добави Шави.

Каталунците са в група "C" на надпреварата в компанията на Байерн Мюнхен, Виктория Пилзен и Интер. Последните се наложиха с 1:0 при домакинството си в Милано. 

"Важното е да сме спокойни, да знаем как да се позиционираме, не е нужно да вкарваме гол още в първата минута. Трябва да не чувстваме напрежение. Трябва да сме търпеливи, но ако атакуваме както през второто полувреме в Милано, аз съм оптимист. Трябва да бъдем по-агресивни", завърши Шави.

Вижте какво направи Барселона в последния си мач в Ла Лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички