23 гола, 8 мача: Магията на Шампионска лига изхвърли грандове и бутна на ръба други


23 гола, 8 мача: Магията на Шампионска лига изхвърли грандове и бутна на ръба други
Снимка: Getty Images

13713 0

Изиграха се и втората доза срещи от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Паднаха общо 23 гола във всички двубои (можете да видите репортажи от тях по-долу в материала!), нечии съдби бяха решени, други обаче станаха по-заплетени от всякога.

Гвоздеят на вечерта бе дербито между Манчестър Сити и ПСЖ. То приличаше до болка на миналата среща между двата тима и "гражданите" отново доминираха, но бяха попарени. Разликата обаче този бе, че съумяха не само да се върнат в срещата, но и да стигнат до пълен обрат (повече подробности надолу в материала). Все пак и двата тима продължават напред, а РБ Лайпциг ще се бори с Брюж за 3-ото място, след като го разгроми безмилостно с 5:0.

В предрешената за първото място "група на смъртта" ситуацията около второто място стана още по-заплетена. Порто загуби от Ливърпул, но и Милан победи след драма Атлетико (Мадрид). Така "драконите" имат само точка повече от италианците и испанците и всичко ще се решава в последния кръг, а "дюшекчиите" към момента заемат последната позиция и са на ръба от това да изхвърчат сензационно още в групите (още подробности по-долу в материала).

Именно това бе съдбата на Борусия Дортмунд, въпреки че бе в наглед лесна група. Тимът потегли с две победи, но последвалите три поредни загуби му "изядоха главата" (още подробности по-долу в материала). Всичко в тази група е решено - Аякс е първи, Спортинг Лисабон - втори, Борусия - трети, а Бешикташ е последен без нито една точка.

13-кратният европейски клубен шампион Реал Мадрид пък този път остана далеч от нова сензационна издънка срещу Шериф Тираспол. "Кралския клуб" и Интер са сигурни продължаващи напред, като интригата остава за първата позиция, която ще се реши в директен спор между тях в последния кръг. Шериф пък ще играе в Лига Европа за сметка на Шахтьор (подробности от двата мача по-долу в материала).

Мачове от 19:45 часа българско време

Бешикташ - Аякс РЕПОРТАЖ 1:2 (1:0, 22' - Гезал (дузпа); 1:1, 53' - Алер; 1:2, 69' - Алер) 

Интер - Шахтьор Донецк РЕПОРТАЖ 2:0 (1:0, 62' - Джеко; 1:1, 67' - Джеко)

Мачове от 22:00 часа българско време

Атлетико (Мадрид) - Милан РЕПОРТАЖ 0:1 (87' - 0:1, Месиаш) 

Брюж - РБ Лайпциг 0:5 (12' - 0:1, Нкунку; 17' - 0:2, Форсберг (дузпа); 26' - 0:3, Силва; 45+1' - 0:4, Форсберг; 90+3' - 0:5, Нкунку)

Ливърпул - Порто РЕПОРТАЖ 2:0 (52' - 1:0, Тиаго; 70' - 2:0, Салах) 

Манчестър Сити - ПСЖ РЕПОРТАЖ 2:1 (50' - 0:1, Мбапе; 63' - 1:1, Стърлинг; 76' - 2:1, Жезус) 

Шериф Тираспол - Реал Мадрид РЕПОРТАЖ 0:3 (30' - 0:1, Алаба; 45+1' - 0:2, Кроос; 56' - 0:3, Бензема)

Спортинг Лисабон - Борусия Дортмунд РЕПОРТАЖ 3:1 (30' - 1:0, Гонсалвеш; 39' - 2:0, Гонсалвеш; 81' - 3:0, Поро; 90+3' - 3:1, Мален)

ПРЕДИ ДВУБОИТЕ

Време е да се изиграят останалите сблъсъци в Шампионска лига от петия кръг на груповата фаза. По традиция става въпрос за общо 8 двубоя, 2 от които ще започнат в 19:45 часа българско време, както и останалите 6, които ще бъдат с начален час 22:00 (българско време).

Безспорният гвоздей за вечерта е големият сблъсък между Манчестър Сити и ПСЖ. Парижани спечелиха срещата им отпреди няколко седмици с 2:0, но се издъниха срещу Брюж и РБ Лайпциг и сдадоха първото място. Ако го искат, то те ще трябва да спечелят този директен сблъсък (ако приемем, че Сити ще вземе последния си двубой, който е срещу последния РБ Лайпциг).

В "групата на смъртта" интрига за първото място няма - отсега се знае, че то ще е за Ливърпул. Борбата за второто, на което към момента е Порто, ще е жестока. "Драконите" имат точка повече от Атлетико (Мадрид), но имат тежък сблъсък с Ливърпул. "Дюшекчиите" пък посрещат у дома Милан.

Борусия Дортмунд влиза в директен спор за второто място срещу Спортинг Лисабон, а Реал Мадрид ще затвърждава първата си позиция и ще опита да отмъсти на молдовския Шериф Тираспол, който сензационно го победи насред "Сантяго Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички